Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner je na današnjoj konferenciji za medije komentirao sramotan Šešeljev čin paljenja hrvatske zastave ispred beogradske Palače pravde i katastrofalnu izjavu srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina koji je Antu Gotovinu nazvao „ustaškim generalom“. Akademik Reiner se nada da će srbijanska vlada reagirati na istupe njezina  člana, jer ako Srbija uistinu želi postati EU članicom - mora poštivati europske vrijednosti i standarde!  

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ocekujemo-da-i-vucic-i-nikolic...

Prenosimo odgovore akademika Reinera, a video možete pogledati u nastavku:

U iščekivanju reakcije! 

Jasno je koliko je Šešeljevo paljenje zastave bilo sramotno i ta persona ne zaslužuje komentar - to je ispod svake razine. No, komentar zaslužuje izjava srbijanskog ministra Vulina. Znamo svi tko je Šešelj i da ga Srbija treba poslati u Haški pritvor, ali je itekako važno što će učiniti srbijanska vlada nakon izjave njezina člana. To očekujemo s velikim zanimanjem! 

Djela, a ne mrtvo slovo na papiru!  

Povlačenje veleposlanika u diplomaciji je uvijek poruka, nadamo se da će ta poruka biti ispravno shvaćena u Republici Srbiji i da će srbijanska vlada reagirati na izjavu ministra Vulina. Pitanje je želi li Srbija uistinu poštivati europske vrijednosti, dostignuća EU i standarde država članica! Jer odlučili su ići europskim putem i pridružiti se EU. Na njima je da to djelatno pokažu, a ne samo na papirima koje šalju u Bruxelles!