Karamarko je pitao premijera da li je počeo razmišljati i da lipostoji konzistentan plan kojim će pokušati zaustaviti sve ono negativno što sedogađa u gotovo godinu dana njegove vlasti, a ogleda se u padu potrošnje od 6posto, industrijske proizvodnje od 7 posto, izvoza 12 posto, rušenju BDP-a višeod 1,5 posto, stranih ulaganja je četiri puta manje nego lani, pala su sa 600milijuna eura na 150 milijuna, više od 330 tisuća nezaposlenih, svaki danstotine ljudi ostaju bez posla, inflacija je pet posto, smanjena je kupovna moćgrađana.

Premijer je dogovorio kako je Vlada počela razmišljati i kazao da je Vladanapravila manje nego što je htjela opravdavajući se teškom situacijom u Europi.

Karamarko je rekao mu je drago što je Vlada počela razmišljati, te istaknuokako je nezadovoljan odgovorom, jer nije bio konkretan nego "verbalnaakrobatika na koju smo naučili od premijera Milanovića".

 "Vi ste uvakuumu jer program ne postoji, niti će postojati, po svemu sudeći. Vivjerojatno činite sve što možete, ali to nije dovoljno za Hrvatsku u ovomtrenutku. Pretvorili ste se u mašineriju za proizvodnju socijalnih slučajeva.Izvanredna situacija počela je u momentu kada ste preuzeli vlast", poručioje Karamarko premijeru.