Jučer je potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić (SDP) zastupnicima obnarodovao da imaju podužu uskršnju stanku. Oko tri tjedna. Nije čak znao reći do kada će stanka točno trajati, nego je zaključujući sjednicu najavio da će Sabor nastaviti s radom tek kada to odluči njegov predsjednik Josip Leko. A zastupnici će o tome na vrijeme biti obaviješteni. 

Ovakvu sablažnjivu odluku - kojom je Kukuriku većina po tko zna koji put iskazala neodgovornost spram birača i bešćutnost spram teškog trenutka u kojem se Hrvatska nalazi - komentirao je za dnevnike Nove TV i HTV-a HDZ-ov potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner. Objedinili smo njegove izjave:

Predsjedništvo Sabora uopće nije raspravljalo o toj stanci! Zapravo se već dugo nije niti sastalo!! Da nije žalosno, bilo bi smiješno. 

Nipošto nije u redu ni još nešto: da zadnjih nekoliko tjedana raspravljamo o stvarima koje sasvim sigurno nisu bitne za trenutak u kojem se Hrvatska nalazi, kada imamo rekordni broj nezaposlenih, kada svakog dana stotine mladih odlaze u inozemstvo trbuhom za kruhom, kada je gospodarstvo potpuno propalo... I umjesto da SDP-ova vlada radi 24 sata dnevno i zatrpava Sabor prijedlozima i izmjenama zakona pomoću kojih bi se Hrvatska pokušala izvući iz kritičnog položaja u kojem se nalazi, iz Vlade ne dolazi apsolutno ništa. 

No čemu se čuditi? To je samo odraz potpune izgubljenosti i neefikasnosti ove vlade koja nije u stanju odgovoriti na ono što muči građane, nego pušta stvari da tako teku. Budući da ne rade svoj posao ili ga ne znaju raditi, onda naravno nemaju što ni slati u Sabor. Pa se onda moramo baviti stvarima koje su u ovom trenutku potpuno nevažne za hrvatske građane. Proračun smo raspravljali jedan dan, njegov rebalans također jedan dan, da bismo onda o Izvješću Olimpijskog odbora iz 2012. raspravljali dan i pol!?