Osvrćući se na prosvjed zdravstvenih pripravnika zbog neobjavljivanjanatječaja za pripravnički staž preko sustava HZZO-a već gotovo godinu dana,Milinović se zapitao znači li to da im ministar zdravlja iz Crne Gore poručujeda idu u inozemstvo, jer za njih nema sredstava.

Ostojića je prozvao i da je sredstva za pripravnički staž smanjio s 88 milijunakuna na 60 milijuna kuna.

Bivši ministar zdravstva prisjetio se kako su u protekle četiri godine tri dočetiri puta raspisivani javni natječaji za plaćeni pripravnički staž, acitirajući Krležu „priznati vlastito nesnalaženje je vrhunac moralne ipolitičke odgovornosti“ pozvao je ministra Ostojića da prizna kako se nijesnašao.

U protekle četiri godine osigurali smo za 5100 zdravstvenih djelatnika plaćenipripravnički radni staž i specijalizacije te na to utrošili 502 milijuna kuna,rekao je Milinović poručivši Ostojiću: „To je briga o ljudskim resursima uzdravstvu, a ne otići u Crnu Goru i ne moći primiti mlade ljude koji železavršiti školovanje u Hrvatskoj".

Milinović je kazao kako ga zabrinjava i to što u Ministarstvu zdravljanedostaje 3,4 milijarde kuna.
Ocijenio je kako je ovo samo početak kolapsa zdravstvenog sustava, zamjerajućiOstojiću što do sada nije našao vremena susresti se s ravnateljima
hrvatskih bolnica, dok zdravstvenisustav, gomila mjesečno 100 do 150 milijuna kuna novih dugova.

Milinović se zapitao i što je s listama čekanja, navodeći kako se na operacijumrene oka čeka godinu i pol dana.
Ustvrdio je kako je još prije šest mjeseci rekao da će liste čekanja bitiprodužene od 30 do 50 posto, zbog nedostatka financijskih sredstava u hrvatskomzdravstvenom sustavu.

Bivši je ministar zdravstva aktualnog ministra zdravlja ipak pohvalio zbognastavka reforme hitne medicinske pomoći i informatizacije zdravstvenogsustava.