Nakon proslave 29. rođendana naše stranke u Zagrebu, ovih je blagdanskih dana svečano obilježen niz obljetnica osnutka HDZ-a, među ostalim i Grada Zadra i Zadarske županije.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/duplo-smo-jaci-od-sdp-ne-podilazimo-populizmu-ne-povlacimo-se-pred-lazima-vec

Brojnim članovima i simpatizerima, koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu na Višnjiku, među ostalima su se obratili potpredsjednik HDZ-a (i ministar mora, prometa i infrastrukture) Oleg Butković u svojstvu izaslanika predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zadarske županije i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta, zadarski župan i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Joso Nekić.

BUTKOVIĆ: Čestitam vam na razvoju Zadra i Zadarske županije!

Srdačan pozdrav najvećoj, najjačoj i pobjedničkoj stranci u Zadru, Zadarskoj županiji i cijeloj Hrvatskoj! I na zadnjim ste izborima pokazali da ste - nepobjedivi! Čestitam!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-i-u-zadru-hdz-21-mjesni-odbor-most-naprijed-hrvatska-1-sdp-takoder

Situacija na političkoj sceni je mutna. Neki nas neprestano napadaju bez argumenata i iznose laži, a ne nude nikakvo rješenje. To nije alternativa. HDZ je jedina garancija stabilnosti! U ovoj smo godini imali iznimno dobre rezultate i pokazali da smo i stranka i Vlada koja nudi rješenja i programe na dobrobit hrvatskih ljudi!

Napravili ste čudo!

Dolazim sa šireg područja Rijeke i moram za sve što ste realizirali u Zadru i Zadarskoj županiji u proteklih 15 godina iskreno kazati - napravili ste čudo! Posebno zahvaljujem Božidaru Kalmeti koji je bio i ministar i gradonačelnik, on je najzaslužniji za gradnju autocesta i prometnu povezanost Lijepe Naše, a istodobno je imao jasnu viziju i razvoja ovog grada i županije!

KALMETA: HDZ ima povjerenje naroda jer rješava probleme!

HDZ ima povjerenje naroda jer živi s njim i njegovim problemima, ali te probleme i rješava! S druge strane, na stranačkoj sceni imate od anarhista i populista do globalista i ekstremista, a mi imamo i političke siledžije. Ali, što god oni najavljivali, neće nikada doći na vlast! Narod ih je prozreo!

Stranka počiva na članovima!

Ponosni smo na HDZ, a najvažnije je da mi koji smo „ispod svjetla reflektora“ nikad ne zaboravimo da stranka počiva na našim vrijednim članovima i simpatizerima. Za njih moraju biti otvorena vrata kod svakog dužnosnika HDZ-a u općini, gradu, županiji i državi. Mi smo narodna i narodnjačka stranka - nemojmo to zaboraviti!

LONGIN: Pred nama je još jedna godina razvoja i investicija!

Imamo znanje i iskustvo, a i ono što je najvažnije - zajedništvo! Pred nama je još jedna godina razvoja, napretka i investicija!

DUKIĆ: Građani nam vjeruju kao što su vjerovali i našim prethodnicima!

Iza nas je godina u kojoj smo ostali dosljedni sebi i odlučno ostvarili svoje obaveze prema Zadru i našim sugrađanima! A iduće godine? Dovršit ćemo centar Mocire, urediti Providurovu palaču i bedeme, nastaviti kapitalni projekt odvodnje s aglomeracijom Zadar-Petrčane! Pokrenuli smo i izgradnju škole na Bokanjcu i Centra za mlade… S projektima idemo dalje, bez straha. Jer da smo se ikad bojali, ne bi bilo ni dvorane na Višnjiku, ni luke Gaženice, ni Morskih orgulja!

NEKIĆ: Pobjednička smo stranka - kao i prije 29 godina!

Svim utemeljiteljima zahvaljujem na hrabrosti koju su iskazali prije 29 godina. Vlast je tada bila u rukama komunističkih struktura., a nas su smatrali strankom opasnih namjera. Kao i tada, i danas smo - na izborima za vijeća mjesnih odbora - pokazali da smo najjača politička opcija u Zadru. Osvojili smo polovicu i glasova i vijećničkih mandata!