Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković boravit će u Splitsko-dalmatinskoj županiji od 24. do 26. listopada - i to u Makarskoj, Splitu i Hvaru.

Danas će u 13:00 sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Makarske, u povodu Dana Grada. Zatim će u Splitu prisustvovati svečanoj inauguraciji rektora Sveučilišta u Splitu. Tijekom boravka u Splitu, održat će predavanje na Pravnom fakultetu o prednostima članstva Hrvatske u Europskoj uniji i budućnosti Europe u okviru inicijative EU-a „Konzultacije s građanima“, a sastat će se i s gradonačelnikom Splita te splitsko-dalmatinskim županom.

Potom će otputovati na Hvar, gdje će se održati sjednica Vlade posvećena razvoju hrvatskih otoka, a predsjednik Plenković sudjelovat će i na svečanosti dodjele nagrada Dana hrvatskog turizma te svečanosti dodjele oznake Hrvatski otočni proizvod.

PROGRAM PREDSJEDNIKA PLENKOVIĆA

Srijeda, 24. listopada: Makarska i Split

13:00    Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Makarske u povodu Dana Grada (Hotel Park, Kralja Petra Krešimira IV bb).

Na svečanoj sjednici sudjelovat će i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji će s gradonačelnikom Makarske Jurom Brkanom potpisati Sporazum o sufinanciranju uređenja objekta Policijske postaje Makarska.

17:00    Svečana inauguracija prof. dr. sc. Dragana Ljutića, rektora Sveučilišta u Splitu (Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, Put Trstenika 19).

18:30    Predavanje na temu „Prednosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji i izazovi budućnosti Europe“ (Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu, Domovinskog rata 8).

Četvrtak, 25. listopada: Split, Stari Grad i Hvar

09:00    Sastanak s gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom (Gradska uprava, Obala kneza Branimira 17).

09:45    Sastanak sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom (Zgrada Županije, Domovinskog rata 2/IV).

16:00    Obilazak elektroenergetske trafostanice, Stari Grad na Hvaru

17:00    Sastanak s mons. Petrom Palićem, hvarskim biskupom (Hvar, Hvarska biskupija, Trg sv. Stjepana bb 1).

17:40    Posjet brodu M/Y Vita u prigodi Manifestacije „Zaplovimo Panonskim morem“ u sklopu Dana hrvatskog turizma (Hvarska luka).

19:20    Sastanak s gradonačelnikom Grada Hvara Rikardom Novakom (Ured gradonačelnika, Milana Kukurina 2)

20:00     Svečanost dodjele nagrada Dana hrvatskog turizma (Veneranda, Hvar).

Petak, 26. listopada: Hvar

10:00     Sjednica Vlade (Galerija Arsenal, Trg sv. Stjepana bb).

19.00     Svečanost dodjele oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (Galerija Arsenal).