Alen Gerek predsjednik je Gradskeorganizacije HDZ-a Grada Zaboka i gradski vijećnik koji je duboko svjestanzaista teške situacije u Zaboku:

„Godinama promatramo kako nam gradnaočigled propada. Zabok, koji bi prema svojim predispozicijama trebao bitivodeći grad Krapinsko zagorske županije, pretvoren je u poligon za ostvarivanjeprivatnih interesa, dok su građani prepušteni sami sebi. Propali projekti,nefunkcionalna gradska uprava i sumnjivo poslovanje dijela gradskih tvrtkidanašnja su slika Zaboka. Ove ćemo godine tome stati na kraj!“, poručio jekandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zaboka.

Gerek, koji je svoj politički debi ostvariona prošlim izborima za gradonačelnika i kao novo lice na političkoj sceni GradaZaboka osvojio više od 35 posto glasova birača, spreman je za ponovni ulazak upolitički ring i za toliko potrebnu promjenu na čelu Grada Zaboka:

„Zabočani su s pravom ogorčeni na trenutnu SDP-ovuvlast u Gradu. Dok drugi gradovi u našoj županiji grabe naprijed, Zabokstagnira i to traje već više od jednog desetljeća. Upravo zbog toga nužno jeokupiti konstruktivne snage u Zaboku i konačno napraviti toliko potrebnupromjenu jer Grad Zabok ne može izdržati još 4 godine stagnacije i odumiranja.Svjestan sam da je ova kandidatura velika obaveza, ali spreman sam preuzetiodgovornost za Zabok jer trenutno se stanje jednostavno ne smije se nastaviti.“,zaključio je Alen Gerek.  

Poznat i kao bivši Prvoligaški sudac, AlenGerek je pomoćnik glavnog tajnika Hrvatske demokratske zajednice, odgovoran za materijalnofinancijsko poslovanje stranke.