Siguran sam da predstavljam ne samo kandidata, već i budućeg splitskog gradonačelnika! - tim je riječima predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Splita jutros započeo konferenciju za medije na kojoj je i službeno objavljeno da će Andro Krstulović Opara, predsjednik saborskog Odbora za znanost i kulturu, biti naš kandidat za „poteštata“.

Škorić šef izbornog stožera

- Andro je čovjek po mjeri ovog grada, potječe iz pučke narodnjačke obitelji iz Varoša i Manuša, u kojima je duboko ukorijenjena nacionalna svijest i pripadnost katoličkoj crkvi. S ponosom ističem da je Andro čovjek HDZ-a od osnutka 1989. godine - bio je najmlađi zastupnik u prvom sazivu Sabora. Zajedno smo djelovali na osnivanju Mladeži, a i na obrambenim priprema protiv velikosrpske agresije. Moram kazati nešto što će zvučati subjektivno, ali vjerujem da je objektivno: ja bih mu dao glas i da nisam predsjednik splitskog HDZ-a! On je sigurno najbolji i najkompetentniji kandidat, što će se i potvrditi kroz kampanju - istaknuo je Škorić, koji će biti šef Oparina izbornog stožera. 

http://www.jutarnji.hr/life/zivotne-price/andro-krstulovic-opara-mnogi-prizeljkuju-moju-kandidaturu-za-gradonacelnika-splita/4410501/

Za jaki Split!

- Riječ je o čovjeku koji vrlo dobro poznaje operativno djelovanje i funkcioniranje ovog grada, ali i ima hrabrost uhvatiti se s brojnim nagomilanim problemima. Zanima nas razvoj i budućnost Splita. Zbog nedostatka perspektive, mladi napuštaju naš grad, Split ima 15 tisuća stanovnika manje, želimo to promijeniti konkretnim mjerama. Želimo bolji život svim građanima Splita, potpuno smo spremni za pobjedu i preuzimanje odgovornosti za sudbinu našeg grada. Želimo okupiti sve kojima je Split pri srcu, pozivamo ih da nam se pridruže i podrže našeg kandidata Za jaki Split i združenim snagama pobijedimo! - zaključio je Škorić.  

Split je glavni!

Krstulović Opara naglasio je u emotivnom obraćanju da želi napraviti Split mjestom ugodnog življenja, a da mu je kandidatura osobita čast koju uistinu želi podijeliti sa svim građanima Splita:

- Prijeći ćemo svaki kantun grada, čuti preokupacije. Politika ima smisla ako znaš prepoznati i riješiti probleme ljudi. Nudili su mi se dobri položaji u zemlji i inozemstvu, ali sam osjetio da mi je mjesto ovdje i da je vrijeme da svoje sposobnosti i znanja stavim u službu svoga grada. Split je glavni, naša glavna preokupacija, naš kerozin, glavni poticaj! Vjerujem da će utrka biti poštena i pristojna, da će se borba voditi argumentima, za kvalitetniji život građana.

Odlučan sam da Split uspije!

Budući splitski gradonačelnik napomenuo je da su potencijali tu, samo moramo stvoriti uvjete da se realiziraju, tada preokrećemo negativan trend:

- Split mora biti istinski motor koji će se svojim utjecajem protezati duboko u BiH jer je to naš prirodni bazen u kojem naš grad mora preuzeti glavnu ulogu. Uspjeh je nadohvat ruke! Jednostavno je, ako imaš cilj, a cilj je pripremiti se za dobro i pametno upravljanje. Za to je potrebna dobra vjera i trunka optimizma, ništa neće doći samo po sebi, trebamo zasukati rukave. Odlučan sam da uspijemo, da Split uspije! Split je glavni i mi to možemo! Upravljanje Splitom je bilo premalo ambiciozno i svi problemi proizlaze iz tog nedostatka ambicije, vizije i odlučnosti. Nijedna odluka o Splitu neće se donositi bez nas!

Gradonačelnik svih Splićanki i Splićana

Naposljetku, Opara je pozvao sve Splićane da mu se pridruže - jer HDZ je otvorena stranka:

- Zato ću se čistog srca otvoriti svima s argumentiranim prijedlozima za bolji život Splita i Dalmacije. Bit ću gradonačelnik svih građana, svih koji su odabrali naš grad za podizanje svojih obitelji. Duboko sam uvjeren da ćemo zajedništvom prijeći sve prepreke, mnoge su bile neopravdano stavljane u prvi plan. Neću dopustiti da nas ideološki prijepori vrate s naše glavne teme - izgradnje našeg grada. To kod mene neće proći!

ŽEVRNJA PONOVNO ZA ŽUPANA

Splitsko-dalmatinski župan (i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a) Zlatko Ževrnja ponovno će se kandidirati za tu dužnost na lokalnim izborima u svibnju 2017. godine.

Ževrnja je dobio jednoglasnu potporu Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije kako bi se natjecao za još jedan mandat.