Samovolji i nezakonitostima splitskog gradonačelnik Ive Baldasara nema kraja! Državni ured za reviziju, naime, pronašao je mnogobrojne nepravilnosti u financijskim izvještajima i poslovanju SDP-ove gradske uprave. Riječ je o novcu od davanja u zakup poslovnih prostora i uplatama u državni proračun sredstava od prodaje stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo. 

Sve u svemu, revizori su u gradskim knjigama otkrili da je lokalna uprava nenamjenski potrošila čak 21,8 milijuna kuna! Ali o pojašnjenju nepravilnosti od Grada ni traga ni glasa!

Nedodirljivi SDP-ov gradonačelnik

Da privatnici učine nešto slično, inspektori bi im odmah zakucali na vrata! - upozorio je predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a i splitski gradski vijećnik Hrvoje Marušić te istaknuo da je na djelu nedopustivo ponašanje gradskih vlasti: 

- No za takvo ponašanje nitko ne odgovara zato što država i njen represivni aparat gledaju kroz prste kad su u pitanju nepravilnosti u poslovanju javnog sektora. 

Ruganje privatnicima

Marušić je, također, napomenuo da država trenira strogoću nad privatnicima i realnim sektorom od kojeg zapravo svi žive: 

- Od Državne sam revizije svojedobno dobio potvrdu da je 75 milijuna kuna, koje su ljudi izdvajali za sanaciju odlagališta otpada Karepovca, nenamjenski potrošeno za zapadnu obalu. Obala je savršena, ali taj novac nije bio namijenjen za tu svrhu. Taj model financiranja nije zakonit! A kad se jedinice lokalne uprave tako ponašaju, zapravo se rugaju privatnicima, koje se zbog puno manjih propusta stavlja na stup srama i određuju im se visoke kazne.