HDZ sve jači - HSS nestaje! Tako bi se, u najkraćem, moglo opisati političko stanje u Zagrebačkoj županiji. Uoči današnje, 8. sjednice Županijske skupštine, koalicija HDZ-HSLS-HSU-HNS potpisala je u Zagrebu sporazum o suradnji sa strankama Bandić Milan 365 i Stjepan Kožić - nezavisna lista!

Nakon što smo početkom godine našega uglednog odvjetnika Damira Mikuljana izabrali za predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije (umjesto nemuštog SDP-ovca Mihaela Zmajlovića), ovim je sporazumom većina predvođena HDZ-om porasla na čak 34 od ukupno 51 vijećnika! A nekoć snažni HSS, sada pod vodstvom ultraljevičara Kreše Beljaka, sveo se s 8 na 1 vijećnika! Jednog!

Beljak rastjeruje - HDZ okuplja!

Današnji veliki događaj predstavlja konačnu fazu političkog preslagivanja u Zagrebačkoj županiji, u kojoj je SDP izgubio većinu i predsjednika u Županijskoj skupštini, a HSS svog župana, budući da je nedavno i Stjepan Kožić napustio tu nekoć slavnu stranku koju je Beljak sveo na karikaturu.

Sporazumom stranaka nove županijske većine definirani su zajednički ciljevi na daljnjem razvoju gospodarstva, rastu zapošljavanja, poboljšanju materijalnih uvjeta u školstvu, demografskoj politici, investicijama u infrastrukturu, opremljenosti zdravstva, povišenju standarda umirovljenika i ulaganjima u seoski turizam.

Bivša HSS-ovka - naša nova vijećnica!

No to nije sve od lijepih vijesti! Nezavisna vijećnica u Županijskoj skupštini Jasminka Mataušić (Sveta Nedelja) od jučer je nova članica HDZ-a! Pristupnicu joj je na maloj svečanosti u Zagrebu osobno uručio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije (i velikogorički gradonačelnik) Dražen Barišić.

- Činjenicu da vijećnici i općinski načelnici masovne izlaze iz HSS-a te podržavaju našu županijsku većinu, ali i projekte i zakone HDZ-ove Vlade, Krešimir Beljak može zahvaliti svojoj nesposobnosti i promašenoj politici, koja očito rastjeruje ljude! Dok ih, s druge strane, HDZ privlači kao stožerna narodnjačka stranka i stranka koja rješava, jedan po jedan, naslijeđene i godinama pod tepih skrivane probleme! - poručio je Barišić.

- U HDZ-u sam prepoznala snagu koja nudi rješenja, koja ispunjava predizborna obećanja i realizira najavljene razvojno-socijalne projekte te, podjednako važno, štiti dignitet Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja. A Beljak? On rušilačkom strategijom nastoji prikriti vlastitu bezidejnost, a „velikim riječima“ raspad HSS-a! - istaknula je pak Mataušić.

Otvoreno pismo Beljaku

Mataušić, ondašnja predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Zagrebačke županije i članica Glavnog odbora HSS-a, potkraj studenog prošle godine napustila je tu stranku poslije punih 16 godina članstva. Razloge je obrazložila u otvorenom pismu Beljaku:

- Zadnjih mjeseci u HSS-u se događaju promjene koje potpuno mijenjaju stranku i to ne samo svjetonazorski i ideološki, već i u odnosu prema samim članovima. Stranku napuštam iz pet razloga: obitelj i tradicija prestali su biti temelj HSS-a; o ključnim odlukama doznajemo iz medija; lažna obećanja i populističke priče postale su jedina komunikacija vodstva s članstvom; nedodirljivi Beljak provodi samovladavinu; liberalna ideologija postala je temelj Beljakova HSS-a.

http://cityportal.hr/hss-ovka-nakon-16-godina-napustila-stranku/

ČAK 14 OPĆINSKIH NAČELNIKA IZ HDZ-a

Kao što se sjećate, početkom rujna načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, koji je pola godine prije toga istupio iz HSS-a, učlanio se u HDZ. Poručio je da je „HSS skrenuo u neke čudne vode“, baš kao i Jasminka Mataušić.

Fajnikovim pristupanjem HDZ ne samo što je preuzeo odgovornost u Dolini kardinala, nego se i broj naših općinskih načelnika u Zagrebačkoj županiji povećao na čak - 14! Otprije na njenom području imamo i 3 gradonačelnika (Velika Gorica, Zaprešić, Ivanić Grad).

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/dolina-kardinala-razocarani-hss-ovci-predvodeni-nacelnikom-opcine-krasic-pristupili