Predsjednica HDZ-ova Odbora za kulturu Anja Šovagović Despot neumorna je u svom radu na promociji bogate hrvatske kulturne baštine. Tijekom cijelog ljeta sudjeluje i pribiva na niz kulturnih događaja - u svim hrvatskim krajevima. Kultura - kao bitna odrednica hrvatskog identiteta i povijesnog naslijeđa - u mandatu ove vlade posve je zapostavljena. Umjesto da - sada kad smo punopravna članica Europske unije - Hrvatska postane prava pozornica kulture. 

Kultura opet u prvom planu

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-kultura-je-aktualnoj-vlasti-sa...

Kao što se sjećate, Anja Šovagović Despot upravo je prije nekoliko mjeseci u opširnom intervjuu za jedan dnevni list naglasila da naš Odbor za kulturu okuplja najbolje stručnjake. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/u-odboru-za-kulturu-okupljamo-vrhuns...

Odlučna u svom radu za dobrobit i osnaživanje hrvatske kulture Anja Šovagović Despot tako je ovo ljeto u stalnoj suradnji s djelatnicima u kulturi. Svugdje je primljena s golemim oduševljenjem - svima koji štuju hrvatsku kulturu ulijeva nadu da još uvijek nije prekasno i da će HDZ spasiti ugled hrvatske kulture. I vratiti joj zasluženo dostojanstvo! A čija je budućnost ugrožena u zadnje tri i pol godine svim potresima i eksperimentima Milanovićeve vlade. 

Umjetnost iz kamena

Naša je predsjednica Odbora za kulturu pribivala mnogim kulturnim manifestacijama duž jadranske obale. Pribivala je tako uglednom „Supetarskom litu“ na otoku Braču - u sklopu kojega je održan filmski festival. A jučer je na otoku Braču zajedno s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović u Donjem Humcu  (općina Nerežišća) posjetila Galeriju Jakšić. Obitelj Jakšić, naime, poznata je po svom umjetničkom radu. Dražen Jakšić vlasnik je najpoznatije bračke klesarske radionice u kojoj nastaju sjajna umjetnička djela izrađena od svjetski poznatog bračkog kamena. Jedno od najzanimljiviji djela izloženih u galeriji zasigurno je i haljina izrađena od kamena. 

Valja naglasiti da je upravo HDZ-ov načelnik općine Nerežišća Lovro Kuščević uspješnom politikom zaslužan za gospodarsku i demografsku obnovu općine.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-ov-nacelnik-zasluzan-za-gospodarski...