Mit o Primorsko-goranskoj županiji kao „crvenoj“, definitivno se rasplinjava! - sažetak je poruke predsjednika primorsko-goranskog HDZ-a (i gradonačelnika Novog Vinodolskog) Olega Butkovića iz osvrta u današnjem Novom listu na netom završene (prijevremene) lokalne izbore u 17 gradova i općina. Kao što se sjećate - uz pobjede na izborima za načelnika u općinama Lumbardi i Rugvici - naša je stranka premoćno trijumfirala u Gradu Rabu. Ne samo da je naš kandidat za gradonačelnika Nikola Grgurić pobijedio na svih osam biračkih mjesta, već imamo i većinu u Gradskom vijeću.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-rabu-nikola-grguric-novi-grad...

Butković je, stoga, komentirao trijumf u Gradu Rabu - gdje je i sam u izbornoj noći proslavio s Grgurićem njegovu pobjedu nad SDP-ovom protukandidatkinjom Rosandom Krstinić - Guščić kao - znakovit pokazatelj za cijelu županiju.

- Činjenica je da se mit o „crvenoj županiji“ rasplinjava. Razlog tome je što je SDP prevario građane Rijeke i županije. Od programa 21 i infrastrukture su odustali, a od tri ministra sada više nemaju niti jednog. Oni se bave sami sobom, a ne provođenjem projekata koji muče građane ove županije!

https://moj.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pobjeda-na-lokalnim-izborima-...

https://moj.hdz.hr/vijest/nacionalne/pobjeda-hdz-vec-nakon-1-kruga-imamo...

https://moj.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-preuzeo-opcinu-lumbarda-premocno-p...

https://moj.hdz.hr/vijest/lokalne/pobjeda-hdz-u-rugvici-nakon-17-godina-...