Još jedna hvalevrijedna društveno korisna akcija međimurskog HDZ-a. Već petu godinu zaredom, naime, županijska Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ - u suradnji s donatorima - provodi program „Svi na maturalni ples“. Maturantima čakovečkih srednjih škola - čiji roditelji zbog teške socijalne situacije ne mogu platiti maturalnu večer - naše Katarine, vođene altruizmom i humanošću, omogućuju proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja. Inicijatorica ove dobrotvorne akcije naša je saborska zastupnica (i predsjednica međimurske Zajednice žena „Katarina Zrinski“) Sunčana Glavak. 

Dobrota i humanost 

Na konferenciji za novinare - u povodu uspješne realizacije projekta - Glavak je naglasila je da su imena svih učenika kojima je zahvaljujući i Katarinama i donatorima osigurana maturalna večer anonimna. Škole, naime, šalju samo broj učenika i cijenu maturalne večere - dok donatori iznose uplaćuju izravno na žiro račun srednjoškolske ustanove.

- Ove godine primili smo 47 zahtjeva svih čakovečkih srednjih škola - zajedno sa sponzorima osigurali smo ukupno 6.755 kuna! U ovih pet godina - koliko traje naša akcija - pomogli smo skoro oko 500 maturanata. Ukupno je za sve osigurano oko 40.000 tisuća kuna!

Vlada štedi na - učenicima?!

Hrvatsku javnost sablaznila je pak odluka Agencije za odgoj i obrazovanje da ove godine neće biti dodjele Oskara za najbolje učenike u Hrvatskoj. Stoga, oštra i argumentirana kritika naše saborske zastupnice na ovakve „uštede“ na učenicima čiji trud, rad i zalaganje moraju biti nagrađeni. Glavak je - s obzirom da su se u Čakovcu brojni poduzetnici i građani uključili u pomoć učenicima - istaknula da umjesto skrbi aktualne vlasti za građane, oni moraju skrbiti za vladu. 

Dobro se dobrim vraća

Uime ravnatelja svih čakovečkih srednjih škola našim Katarinama za učinjeno dobro djelo zahvalila je ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Bosiljka Vinković-Kukolić.

- Drago mi je da postoje ljudi koji su spremni pomoći učenicima i roditeljima -  da pamte jedan od najljepših događaja u životu. 

Ravnateljica je, dodajmo i to, uručila našoj saborskoj zastupnici zahvalnicu za njen dobrotvorni rad.

Primjer dobre prakse

Predsjednik međimurskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Darko Horvat istaknuo je pak da će predložiti da ova jedinstvena - i prepoznatljiva! - akcija na nacionalnoj razini, zaživi i u ostalim županijama.