(PHOTO) Načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik i njegov zamjenik Josip Špoljar učlanili su se u našu stranku u nazočnosti predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije (i velikogoričkog gradonačelnika) Dražena Barišića te tajnika Mate Čička, koji je i vrlo uspješni načelnik Općine Rugvica.

HSS skrenuo u neke čudne vode

Krašićki načelnik i njegov zamjenik, podsjetimo, krajem veljače su podnijeli ostavke na sve dužnosti u HSS-u i istupili iz te stranke.

- Moj zamjenik i ja otvaramo novu stranicu političkog djelovanja. Na ovaj smo se korak odlučili kako bismo našu općinu, u partnerstvu sa Županijom i Vladom RH, što kvalitetnije razvijali i unaprjeđivali. Naša „Dolina kardinala“ oduvijek živi narodnjaštvo i demokršćanstvo, a i mi smo ga uvijek živjeli, no HSS je skrenuo u neke potpuno druge, čudne vode - poručio je načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, novi član HDZ-a.

HDZ - odgovorna i ozbiljna stranka

Dodao je da se odlučio za HDZ kao odgovornu i ozbiljnu stranku desnog centra, stranku čija Vlada rješava naslijeđene probleme i iskreno se zauzima za ravnomjerni razvoj svih dijelova Lijepe Naše:

- Vjerujem da možemo mnoge razvojno-socijalne projekte ubrzati i realizirati na dobrobit naše općine i svih mještana, ali svih onih koji će se u budućnosti nastaniti u našem kraju. Sada svi stavimo glave skupa za naš Krašić, a plodovi će doći!

Kardinal Alojzije Stepinac

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Dražen Barišić iskazao je ponos jer je u našu političku obitelj ušla općina kao što je Krašić:

- HDZ je svih ovih godina središnja stranka okupljanja hrvatskog naroda, okupljanja ljudi i ideja, ali i projekata. Ukorijenjeni u domoljublju, čovjekoljublju i našoj katoličkoj vjeri, nastojimo svojim angažmanom slijedi put koji nam je utro blaženi kardinal Alojzije Stepinac.

Puna podrška na projektima!

Općina Krašić ima veliki potencijal, zajedno ćemo ga iskoristiti! - zaključio je Barišić:

- I načelnik i zamjenik, kao i vi svi općinski vijećnici, možete računati na našu punu podršku, logističku i operativnu, da će vaši projekti biti realizirani!

Podršku novim članovima naše stranke došli su u Krašić dati i kolege općinski načelnici, gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika s područja Zagrebačke županije. Pristupanjem vodstva Općine Krašić, HDZ sada u toj županiji ima 3 gradonačelnika i čak 14 načelnika.