(VIDEO & PHOTO) U dupkom punoj dvorani Hotela International - koja je bila premala za sve članove i simpatizere koji su htjeli doći na ovaj veličanstveni skup - sinoć je svečano obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Gradu Zagrebu.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a i predsjednik ZG Gradske skupštine Andrija Mikulić te predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica održali su zapažene govore, često prekidani snažnim pljeskom. Pljeskom ovogodišnjih postignuća naše stranke i naše Vlade & pljeskom budućih, novih izbornih pobjeda!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/rejting-nam-je-dominantan-ekonomski-su-pokazatelji-dobri-provodimo-reforme-u-2019

Donosimo ključne poruke triju govornika:

PLENKOVIĆ: Najsnažnija smo stranka, duplo jača od SDP-a!

HDZ je daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj. No to nam je poticaj da budemo još odgovorniji, ustrajniji, angažiraniji i učinkovitiji na ostvarivanju svojih ciljeva. Unatoč tome što smo zakoračili u treću godinu mandata ove vlade, u obnašanje te odgovorne uloge za Domovinu, rejting HDZ-a je duplo veći od SDP-a, od glavne opozicijske stranke. To nismo imali godinama!

Razlika između HDZ-a i oporbe

Naši su glavni ciljevi jačanje nacionalne sigurnosti, gospodarstva, društvene solidarnosti i političke stabilnosti. Hrvatski je sabor u zadnjih 12 radnih dana usvojio niz reformi i zakona. I to je ključna razlika između HDZ-a i oporbenih stranaka - dok su oni incidentni, dok oni stalno nastoje izazvati neku krizu, neku dramu - a u zadnje se vrijeme i grublje ponašaju prema dužnosnicima koji predsjedavaju Saborom - HDZ je, kao što je i planirao, donio rebalans proračuna i proračun, mirovinsku i poreznu reformu, objedinio brojne agencije, povećao minimalnu plaću…

Ne podilazimo populizmu!

Ne žalimo se, ne prebacujemo odgovornost na drugog, nego uzimamo sve te zadaće na svoja leđa i tražimo rješenja. I tu je ta ključna razlika! Ne podilazimo populizmu, difamacijama, lažnim informacijama, ne plašimo hrvatski narod, ne varamo svoje biračko tijelo, već obrnuto - radimo sve ono što smo obećali! Tu spadaju i Konvencija o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji i Globalni kompakt o migracijama.

MIKULIĆ: Rad oporbe može se pomnožiti s nulom!

Vidjeli ste što se proteklih dana događalo u Skupštini Grada Zagreba. Neke manjinske stranke pokušale su srušiti vlast u Zagrebu. A što je najžalosnije, nekih od tih pojedinaca ne bi ni bilo da ih HDZ nije izveo na scenu. Napustili su HDZ u prvom zavoju, a potom su se pokazali zelenima za politiku - polagano se svodeći na političke marginalce. Kao i uvijek u životu, sve se vraća. Na kraju su ostali oporba kojoj preostaje samo vikanje, a njihov rad može se pomnožiti s nulom - jer ga nema.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/usvojen-zg-proracun-svi-hdz-ovi-amandmani-obnova-mostova-gradnja-skola-bozicnice-za

Projekti za Zagreb

HDZ danas - nakon dužeg razdoblja - diktira procese u Zagrebu, a cilj nam je, uopće to ne skrivamo, postati najjača politička opcija! Rotor Remetinec, sportske dvorane, izgradnja škole na Bukovcu, vrtić u Svetoj Klari, videonadzor za sigurnost djece u školi, uskrsnice i božićnice za nezaposlene hrvatske branitelje… Sve je to kroz svoje amandmane na proračun predložio HDZ - i svi će se ti projekti i realizirati! Najvažnije je napomenuti da ova naša snaga proizlazi iz međusobnog povjerenja koje vlada između nacionalnog i gradskog vodstva HDZ-a - i to je iskreno partnerstvo jamstvo budućih pobjeda!

KAPULICA: Ponosni na sve što je naša stranka dala i daje Hrvatskoj!

Dragi utemeljitelji, dragi tuđmanovci, možete biti ponosni na sve što je stranka koju ste stvorili dala hrvatskoj državi, a i dan danas daje! Čuvajte svoju slobodu i dostojanstvo, čuvajte HDZ, jer ćete tako moći i dalje pridonositi Hrvatskoj. Ako politika i jest umijeće mogućeg, mi ipak znamo da bez idealizma i ljubavi, kakav nas je nosio i 90-ih, niti ima ičega - niti je što moguće!

Stabilnost - temeljna vrijednost

Utemeljitelji osjećaju obvezu pomagati i čuvati one koji pomažu i čuvaju Hrvatsku. HDZ ima i stvara stabilnost, HDZ rješava probleme, a učinkovito reagiramo na sve okolnosti koje bi tu ravnotežu mogle ili htjele dovesti u pitanje. I zapamtite, Tuđmanov se HDZ nikada neće pretvoriti u stranku koja nije kadra i sposobna rješavati hrvatske probleme!