Je li razumno samo desetljeće i pol nakon dolaskaVlaka mira u Vukovar u tom Gradu heroju, simbolu hrvatskih patnji, uvestidvojezičnost? Nije! "Crvena" koalicijska vlast ispisivanjem službenih natpisa na ćirilicivrijeđa naš nacionalni ponos, braniteljsku žrtvu u Domovinskome ratu, a posebnoone koji su u stvaranje nezavisne domovine utkali svoje živote.

Prava nacionalnih manjina, pa tako i Srba, u Hrvatskojsu na izuzetnoj visokoj razini i jednoj od najviših u modernoj Europi. Ustavnizakon o dvojezičnosti koji će se uskoro manifestirati pojavom ćirilice ujavnome životu Vukovara kao da ima za cilj probuditi strasti između Hrvata iSrba i ugroziti njihov miran suživot.

Zbog vukovarske ratne i ne toliko davne prošlostiMladež HDZ-a Osječko-baranjske županije smatra da nije trenutak za dvojezičnosti da primjenu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina u dijeludvopismenosti treba odgoditi. Bio bi to doprinos daljnjem razvoju dijalogamladih Vukovaraca različite nacionalnosti, koje nije uputno uvlačiti u ovakvepodjele. 

Očito jekako uvođenjem dvojezičnosti Kukuriku vlada zapravo želi skrenuti fokusjavnosti s mnogo većih, egzistencijalnih problema koji opterećuju istočnuSlavoniju - od ogromne galopirajuće nezaposlenosti do posrnuloga gospodarstva,porezne agresije i premalih plaća.

Goran Soldo, mag.oec.
predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a
i predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije