Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je u Osijeku - uoči početka sjednice Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije - odgovarao na pitanja okupljenih novinara. Govorio je o razlozima svog posjeta toj županiji, HDZ-u kao najjačoj snazi kako u OBŽ-u, tako i u Hrvatskoj te o početku priprema za pobjedu na izborima za Europski parlament.

Sastanak sa ŽO HDZ-a OBŽ-a

- Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o osnivanju Izbornog stožera za izbore za Europski parlament, što za stranku znači početak priprema, u sklopu kojih sam, kao glavni tajnik HDZ-a, krenuo u obilazak svih županija, a prva na redu je Osječko-baranjska, u kojoj HDZ ostvaruje izvrsne rezultate i najsnažnija je politička stranka. Do 15. travnja obići ću sve županijske organizacije i upoznati ih s pripremama i strategijom za europske izbore, nakon čega slijedi izborna kampanja. Siguran sam u uvjerljivu pobjedu HDZ-a.

Dodao je i da je HDZ u ovoj županiji dugo godina bio u oporbi te je ocijenio kako je stranka sada konsolidirana - pobijedila je na posljednjim lokalnim izborima u OBŽ-u, a uvjerljivo je pobijedila na nedavnim izborima za Vijeća osječkih gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Pobjednička lista

Odgovorio je i na pitanje kada će biti poznata imena kandidatkinja i kandidata HDZ-a za EU izbore.

- Vidite da nitko ne žuri previše, a oni koji krenu, obično shvate da su pogriješili ako krenu prebrzo, što se dogodilo jednoj oporbenoj stranci. Izići ćemo s najboljim kandidatima, vodit ćemo računa da sve naše Županije budu ravnomjerno zastupljene, da imamo kandidatkinje i kandidate koji razumiju što je važno činiti kada je u pitanju interes Hrvatske u EU, koji će dobro štititi naše nacionalne interese, i koji naravno razumiju europska pitanja.