Šuicaje kazala kako se gradonačelnik Hrvatskoj pokušava predstaviti kao uspješanmenadžer, ali je prisiljen samopromovirati se iz Zagreba jer mu građaniDubrovnika više ne vjeruju.

Istaknula je kako je Vlahušić svjestan da bi ga građani Dubrovnika zbog njegovanačina upravljanja bili davno smijenili kad bi zakonski mehanizmi za smjenugradonačelnika bili provedivi te je spomenula kako joj se mnogi Dubrovčaniobraćaju jer iz gradonačelnikova posljednjeg istupa nisu mogli razaznati radili se o stvarnom ili nekom virtualnom gradonačelniku Dubrovnika.

"Odričućise gostoprimstva našega grada i temeljnih načela Europske povelje o lokalnojsamoupravi koja promiče decentralizaciju, Vlahušić u Zagrebu pod okriljemstranačkog šefa pokušava samoreklamom priskrbiti sebi još jednu kandidaturu načelu koalicije SDP-HNS u Dubrovniku", ocijenila je Dubravka Šuica.

Dodalaje kako gradonačelnik Vlahušić ne shvaća da potpredsjednik Vlade RH RadimirČačić nije arbitar koji će ocjenjivati njegov rad, nego su to građaniDubrovnika.
Također postavlja pitanje kakva je to decentralizacija i supsidijarnost ako sepo potvrdu kandidature mora ići u Zagreb.

Nakraju je zaključila kako je Zagreb svima dragi grad, ali se iz ZagrebaDubrovnik slabo vidi te je poručila gradonačelniku Andri Vlahušiću da se suzdržiod predstavljanja 'modela uspješnog upravljanja u krizi' na primjeru Dubrovnika,jer osim njega u taj model nitko u Dubrovniku ne vjeruje.