Svjedoci smo vrlo lošim ištetnim odlukama koje donosi trenutna vladajuća koalicija, a koje su u izravnojsuprotnosti s načelima HDZ i pokazuju potpuno nerazumijevanje vrijednostihrvatskoga naroda za koje smo se u Domovinskome ratu izborili i koje trebaočuvati.

Na snazi je postupnadekroatizacija, razhrvaćivanje, naše jedine domovine. Upravo se u Vukovaru,gdje su rane najteže i najbolnije, a neće zacijeliti sve dok se ne pobroje ipronađu sve žrtve, svi nestali branitelji i civili, pokušava nametnutićirilično pismo i srpski jezik kao drugi službeni jezik. HDZ ne može na to pristatii nećemo podignuti ruke za promjenu Statuta Grada, jer mi smo bili ti koji suse 1997. i 1998. vratili u svoj grad i zatekli ga u strašnom stanju, a sveustanove imale su ćirilične natpise. Postavljanje natpisa na hrvatskome jezikui latiničnom pismu za nas je bio vidljivi znak postojanja hrvatske države naovome prostoru, a tako je i danas.

Nikako se ne možemo složiti s maestralnomidejom gradonačelnika Željka Saboa da se ćirilice poštede Spomen dom Ovčara iMemorijalno groblje hrvatskih branitelja, jer se naši branitelji nisu borilisamo za Ovčaru ili Groblje, borili su se za svaku vukovarsku ulicu, za svakukuću, željeli su osigurati svim stanovnicima Vukovara miran i ugodan život, aoni koji zagovaraju ćirilicu bili bi najsretniji da Hrvatska nikada nije nistvorena.

Također smatramo vrlo lošim, čak prozirnim,gradonačelnikov argument da bi neslaganja oko ćirilice mogla utjecati nagospodarski rast grada. Mišljenja smo da ovakvim argumentima gradonačelnikpokušava skrenuti pozornost sa stvarnih problema, a to su – nedostatak radnihmjesta i loša gospodarska situacija, čija je najbolja slika upravo zapuštena iu korov zarasla Gospodarska zona.

Svaki građanin ovoga grada zna da ćirilicanikome neće donijeti radno mjesto i osigurati egzistenciju, samo gradonačelnikui njegovim istomišljenicima to još nije jasno. Poručujemo gradonačelniku da seni jedan ulagač sigurno neće protiviti latinici, a ako je riječ o stranim ulagačima,možda bi im problem mogla predstavljati upravo ćirilica. Neka ne obmanjujestanovnike Vukovara tako jeftinim izgovorima.

Pozivamo sve koji su istogamišljenja kao i mi, da se suzdrže neciviliziranoga i nedemokratskoga ponašanja,ali da se ne ustručavaju iskazati svoje mišljenje o ovoj prevažnoj temi za gradVukovar i cijelu Hrvatsku. Gradonačelnik Vukovara potpomognut i usmjeravan izvrha svoje stranke, jednim će potpisom vratiti Vukovar u prošlost u kojoj suHrvati morali skrivati svoje hrvatstvo.