Budući gradonačelnik Vrgorca Rudolf Grljušić neumoran je u svom radu za boljitak svog rodnog kraja. Oko sebe je okupio najbolji tim stručnjaka, uspješnih poduzetnika, junaka Domovinskog rata… Ideja je mnogo, usuglašavaju se, projekti su tu, energija mladih u sinergiji s iskustvom starijih - jamstvo boljeg i prosperitetnijeg Vrgorca. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-nikad-sloznijeg-vrgorca-hrvatskoj...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-vrgorca-pobijedilo-je-zajednistvo-i-...

Od ideje do realizacije

U nizu pak vrsnih ideja - izdvaja se i ona za potrebitu pomoć starijim i nemoćnim osobama. U vrgorskom kraju, naime, živi dosta starijih i nemoćnih građana - zbog narušenog zdravlja i slabije pokretljivosti nisu u mogućnosti osigurati sebi osnovne životne potrebe. Dok su pak - nerazumnom odlukom aktualne vlade - ukinuti gotovo svi programi pomoći za starije i nemoćne! Te programe dosad je provodio gradski Crveni križ.

Dobrota na djelu

Stoga budući gradonačelnik, mladi i energični 28-godišnji Grljušić, uz pomoć mladih Vrgorčanki i Vrgorčana - te u suradnji sa svojim stručnim timom za zdravstvo i socijalna pitanja - pokreće volonterski centar za starije i nemoćne. Hvalevrijedni projekt pun ljudske humanosti obuhvaća, među ostalim, pomoć u kućanskim poslovima - nabava namirnica, priprema ogrijeva, čišćenje… Ali i zdravstvenu skrb - poput mjerenja tlaka i šećera u krvi, odlaska u kupnju lijekova ili pratnje pri odlasku liječniku. Valja istaknuti - zdravstveni dio pomoći starijima i nemoćnima koordinirat će ugledna liječnica dr. Nada Jelavić. 

Po uzoru na njemački model

A kako je došlo do same ideje ovog projekta? Grljušić  je projekt, naime, u detalje razradio u suradnji s predsjednikom Mladeži HDZ-a Josipom Bilaverom. A koncept je zasnovan na srodnim volonterskim centrima koje je diljem Njemačke osnovala sestrinska Kršćansko-demokratska unija (CDU) na čelu koje je aktualna kancelarka Angela Merkel. S CDU-om naša stranka dijeli punopravno članstvo u najjačoj političkoj grupaciji u Europskom parlamentu - Europskoj pučkoj stranci (EPP). Sinergija grad-županija-buduća vlada-Bruxelles - jamac gospodarskog oporavka.

Zajedništvo i međugeneracijska solidarnost - Na dobrobit i bolje sutra svih Vrgorčanki i Vrgorčana!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ostavio-sigurnu-placu-u-australiji-kako...