Sporazumje potpisan polazeći od odrednica sadržanih u svojim Statutima i političkimprogramima, sve u cilju gospodarskog, kulturnog i socijalnog napretka grada,kao i boljitka svih njegovih građana.

"Ovonije trgovačka koalicija, već koalicija za hrvatski Vukovar", poručio jepredsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna pozvavši sve političke stranke,udruge i građane kojima, kako je kazao, riječ Hrvatska puno znači, da podržekoaliciju.


Podsjetio je kako u prošlosti između HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića odnosinisu uvijek bili idilični, ali je sada te dvije stranke udružio zajedničkiinteres da naprave nešto pozitivno za građane Vukovara i Vukovar usmjere premabudućnosti.

Predsjednik vukovarskog HSP-a dr. Ante Starčevića Marijan Pavliček rekao je daje zadnji čas da se ujedine sve hrvatske domoljubne opcije u Vukovaru, jervukovarskim Hrvatima, kako je ustvrdio, ako se nastavi s popuštanjem srpskimpolitičkim zahtjevima, prijeti nestanak. "Domovinski rat je temelj modernehrvatske države, a naše obje stranke dosljedno u svojim programima čuvaju ištite vrijednosti koje su iz njega proistekle", kazao je Pavliček.

Kandidat koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčevića za gradonačelnika Vukovara IvanPenava (HDZ) poručio je kako je Vukovaru potrebno zajedništvo svih onih koji sesmatraju političkim Hrvatima, pa i Srba. "Ne podržavamo radikalizamSDSS-a, a niti jugonostalgija gradonačelnika Željka Sabe", kazao jePenava.