Svečana 25. obljetnica osnutka HDZ-a Makarske i Makarskog primorja obilježana je u hotelu Miramare. Uz župana splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnju, prvog čovjeka županijskog HDZ-a Antu Sanadera, predsjednika makarskog HDZ-a dr. Marka Ožića Bebeka, svečanost je svojim dolaskom uveličao glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Poštivanje zastave i himne

U svom obraćanju Brkić je istaknuo da je posebno ponosan na pobjedu predsjednice iznjedrene iz redova HDZ-a, koja se ne srami voljeti Hrvatsku i staviti ruku na srce dok svira hrvatska himna:
- Ne bojte se! Drugačiji vjetrovi pušu - vjetrovi nade i vjere. Na Pantovčak je došla blagoslovljena voda, iako netko reče da bi trebalo dovesti kanader krštene vode!

Stranka ispred vlastitih interesa ...

Glavni tajnik je potom pozvao na jedinstvo istaknuvši da je potrebna sloga naše HDZ obitelji koja broji 216 tisuća članova - na čelu koje mora biti jedan ćaća:

- Na vlasti su oni koji hrvatsku državu nisu željeli ni voljeli, zbog naših grešaka i onih koji misle da je stranka tu za njihove vlastite interese. Dosta je takvog ponašanja! Posebno dužnosnici moraju shvatiti da su tu da slušaju narod, budu dostupni čovjeku koji od njih očekuje suosjećanje i toplinu.

... kome to smeta - sretan put!

A potom nastavio:

- Neka svoju „veliku pamet“ dobivenu zahvaljujući HDZ-ovom dresu zamijene s malo više empatije prema narodu i njihovim potrebama. Onda HDZ nikada neće gubiti izbore. Naši su prijatelji branitelji gubili glavu i prošli torturu kazamata za državu, a zar je nama teško živjeti za Hrvatsku i budućnost naše djece. Mora se znati da je samo jedan ćaća u kući. Svi imamo pravo na mišljenje. Riješimo to unutar obitelji HDZ-a, prema vani moramo imati jedinstven stav. Tko ne želi takav dres HDZ-a, sretan mu put!

Predvodimo oporavak i blagostanje

Brkić je posebno zahvalio našim braniteljima na njihovom doprinosu obrani Hrvatske, ali se osvrnuo i na nesposobnu SDP-ovu vladu „zahvaljujući“ kojoj danas tonemo, a 100.000 mladih je iselilo:

- Predstoji sada borba za kvalitetan život u Hrvatskoj, budućnost kakvu su sanjali naši didovi, a ostvarili branitelji. HDZ je taj koji je bio na čelu kolone stvaranja države, kao što će sada biti predvodnik budućnosti Hrvatske!

Žrtva naših Hrvata u BiH

Velike je pozdrave i Hrvatima iz BiH uputio glavni tajnik, za koje je naglasio da malo traže, a puno daju jer im je Hrvatska u srcu:

- Ne smije se dopustiti kamen smutnje s Hrvatima iz BiH, koji su u stanju 5,5 sati čekati red za glasanje, a zauzvrat ne tražiti ništa.

Zajedništvom u nove pobjede!

Nazočnima se obratio i prvi čovjek županijskog HDZ-a Ante Sanader, koji je pojasnio da kada pojedinci podmeću stranci, HDZ slabi, raspada se ili gubi izbore - što je bio slučaj u Makarskoj, unatoč tome što je HDZ najviše napravio u povijesti grada:

- Bolesne ambicije stvaraju razdor, nama nije problem SDP, već mi sami, moramo se okrenuti toleranciji i zajedništvu!

Župan Zlatko Ževrnja osvrnuo se pak na tsunami aktualne vlasti na gospodarstvo, pritisak na crkvu, branitelje, iseljavanje mladih... Istaknuo je da se konačno rješavamo žilavih ostataka komunizma te da će snagom i zajedništvom HDZ zasigurno pobijediti na parlamentarnim izborima!

Počast braniteljima i dr. Tuđmanu

Uoči skupa izaslanstvo HDZ-a položilo je vijence na Središnjem križu na Gradskom groblju Sv. Križa te odalo počast svim žrtvama Domovinskog rata pred Spomenikom hrvatskom branitelju, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.