Potpredsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a i predsjednik Kluba gradskih zastupnika naše stranke u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Mario Župan gostovao je u emisiji „Zoom Zagreba“ na Z1 televiziji. U svom gostovanju komentirao je aktualnu političku situaciju u Zagrebu, pojasnio stavove naših zastupnika u Skupštini, ali i s ponosom istaknuo da je HDZ vodeći u Zagrebu! 

Donosimo glavne naglaske odgovora zastupnika Župana:

O nategnutom proračunu

Proračun za 2015. godinu u iznosu od 6,85 milijardi kuna izglasan je sa svega 26 glasova. Proračun je loš, manji je za 6,6 posto od prošlogodišnjeg, a nije obuhvatio nijedan ozbiljan kapitalni projekt. Situaciju dodatno pogoršava nametnuti porezni paket SDP-ove vlade koji predstavlja udar na standard građana, a time i na proračun Grada Zagreba.

O (ne)provođenju otpisa dugova

Odluka o otpisu dugova koju je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek potpisala s aktualnom Vladom radi ublažavanja financijskih teškoća građana slabijeg imovinskog stanja se ne provodi. Otpis dugova je osjetljiv jer se ne tiče Grada nego zapravo Zagrebačkog holdinga. Valja naglasiti da se većina dugova odnosi na komunalnu naknadu - koja je u ovlasti  Grada, te vodu, plin, pričuvu i čistoću - koji su u nadležnosti Holdinga. Trenutno skupštinu Holdinga čini Sandra Švaljek i Slavko Kojić, jer ključno gradsko trgovačko društvo nema Upravu - to je nedopustivo! Potpisana odluka o otpisu dugova je mrtvo slovo na papiru!

http://hdz.hr/vijest/lokalne/sumnjiva-posla-i-brojne-nepravilnosti-u-zag...

O pobjedi u Zagrebu

Posljednje ankete pokazaju da je upravo HDZ vodeća stranka - kako u Zagrebu tako i u cijeloj Hrvatskoj. Možda je Milan Bandić zagrebački brend ili trend, ali sigurno je da na parlamentarnim izborima nema nikakve šanse.

http://hdz.hr/vijest/lokalne/video-pescenica-zitnjak-vise-nije-crvena-ut...

O HDZ-ovoj zaštiti obrtnika

Na prošloj sjednici Gradske skupštine Švaljek je uputila u proceduru prijedlog Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina, koje je nakon rasprave i na prijedlog gradskih zastupnika HDZ-a povukla. Naime, navedeni prijedlog Odluke smo smatrali manjkavim. Tradicijski obrti su simbol Zagreba koje je potrebno zaštiti. Potrebno je, također, ograničiti monopolistički položaj određenih dioničarskih društva na zakup javnih površina, odnosno osigurati ravnopravan položaj obrtnika s ostalim gospodarskim subjektima. Smatramo da se obrtnicima treba osigurati pravo prvokupa lokacija na kojima godinama obavljaju svoju djelatnost.