Predsjednica skupštinskog Kluba zastupnika HDZ-a Margareta Mađerićnaglasila je kako je HDZ protiv imenovanja ulice Milana Mladenovića u NovomZagrebu što je nedavno predložio skupštinski Odbor za imenovanja naselja, ulicai trgova uz obrazloženje da se Mladenović rodio u Zagrebu, a bio je pjevačbeogradske grupe koja je uživala veću popularnost u Hrvatskoj nego u Srbiji iostavila velik trag u popularnoj glazbi bivše države.

Mađerić je na konferenciji za novinare ustvrdila kako ta grupa nije imalapreveliku popularnost u Hrvatskoj niti toliki značaj da bi u glavnom gradudobila svoju ulicu.

Podsjetivši na ovisničku prošlost članova EKV-a, Mađerić je poručila daprilikom imenovanja ulica i naselja treba paziti i o takvim kriterijima kako segeneracijama koje doalaze ne bi poslala loša poruka.

Smatra kako je jedini razlog ovakvog imenovanja na sutrašnjoj sjednici tošto navedeni glazbenik niti po jednom kriteriju ne bi mogao dobiti ulicu pa seubrzano sutra ide sutra u imenovanje.

Govoreći o prodaji gradskih stanova - točki koja će se također naći nasutrašnjoj sjednici Gradske skupštine, istaknula je kako branitelji i socijalnougroženi korisnici gradskih stanova trebaju dobiti pravo na otkup tih stanova.

Vjerojatno u gradskim upravnim uredima i tijelima postoji popis koji sukorisnici branitelji, koji su socijalno ugroženi i na taj način se moženapraviti razlika od onih koji su bespravno ušli u stanove, a ne spadaju jednuod tih skupina te na taj način treba gledati rješavanje tog problema, poručilaje Mađerić.

Izrazivši žaljenje što od strane gradonačelnika nije postojala boljasuradnja na relaciji Grad Zagreb-Ministarstvo branitelja kako bi se na bržiefikasniji način riješio njihov stambeni problem, upozorila je da ta tema nesmije biti predmet političkog prepucavanja te postati još jedna tema slučaj uGradu Zagrebu.

Potpredsjednica Gradske skupštine Danira Bilić podsjetila je kako će se nasutrašnjoj sjednici Gradske skupštine po treći put naći prijedlog izmjena idopuna gradskog proračuna, ocijenivši da sama ta činjenica reflektira pravusituaciju i stanje u Zagrebu uvjetovano političkom krizom, odnosno sukobomgradonačelnika i SDP-a.

Naglasila je da je okosnica oko čega se lome koplja i problem sukoba okoproračuna koji je SDP usvojio u prosincu 2011. - 118 milijuna kuna s jednestrane doznačenih zagrebačkom Holdingu za njegove potrebe, a s druge straneCvjetni trg i fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice zbog čega se,dodala je, odgađa sama odluka na odborima skupštinskih tijela.

Apelirala je da oni ljudi koji vode izvršnu i predstavničku vlast morajusvoje osobne interese podrediti javnim jer, poručila je, nije najvažnijepobjediti pod bilo koju cijenu na predstojećim izborima, već je važno kakvo ćestanje ostaviti iza sebe.