Domoljubna koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS-HRAST održala je u Slavonskom Brodu novinsku konferenciju na kojoj su se predsjednici brodsko-posavskoga županijskog HDZ-a Pero Ćosić,  HSS-a Davor Vlaović i HSLS-a Ružica Vidaković zahvalili svim biračima koji su izišli na nedjeljne izbore. Najavili su još uvjerljiviju pobjedu Kolinde Grabar- Kitarović u drugom krugu!

ĆOSIĆ: Početak pozitivnih promjena!

Čvrsto smo uvjereni da će Kolinda Grabar-Kitarović postati prva hrvatska predsjednica, a da je Ivo Josipović već završio svoj mandat! Rezultati izbora jedina su vjerodostojna anketa, a oni jasno potvrđuju da građani žele promjene i da su prepoznali program naše kandidatkinje! Izbor prve hrvatske predsjednice bit će početak pozitivnih promjena u našoj zemlji. 

Važno je istaknuti da je po podršci našoj kandidatkinji - iznimnih 45 posto! - Brodsko-posavska županija (BPŽ) treća u čitavoj Hrvatskoj. Grabar-Kitarović, također, pobijedila je u oba naša grada - Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški - te gotovo u svim općinama BPŽ-a. 

VLAOVIĆ: HSS čvrsto uz Kolindu

Znali smo da ćemo u županiji ostvariti odličan rezultat jer koalicija koja dobro funkcionira u stvarnom, svakodnevnom životu mora dobro funkcionirati i na izborima. Naša čvrsta suradnja potvrdila se kao dobitna kombinacija! Odlični izborni rezultati ostvareni su u općinama koje vodi HSS. U Vrbju je tako buduća predsjednica dobila više od 60 posto glasova! Vjerujem da će u drugom krugu biti još bolje!

VIDAKOVIĆ: Imamo predsjednicu!

HSLS se i ovog puta potvrdio kao pouzdani partner. Grabar-Kitarović je pokazala koliko je uporna, čvrsta i sposobna, a građani Brodsko-posavske županije su to prepoznali.