Glavni tajnik naše stranke (i predsjednik Hrvatskog sabora) Gordan Jandroković na svojoj predizbornoj turneji po Lijepoj Našoj stigao je i do Bjelovara, gdje je održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Jasne ambicije

- U HDZ-u smo prije nešto više od dva tjedna osnovali nacionalni stožer za europske izbore, pa ću u sklopu izbornih priprema upoznati sve stranačke županijske organizacije s našim planovima, izbornom strategijom i programom. Važno je dobro se pripremiti jer kao najjača i stožerna hrvatska stranka ne možemo imati drugu ambiciju nego - uvjerljivo pobijediti! - poručio je Jandroković našim članicama i članovima.

Siguran sam da će zahvaljujući našim ozbiljnim pripremama, postignućima Vlade RH i vašem predanom angažmanu na terenu europski izbori pokazati snagu HDZ-a i ovdje u Gradu Bjelovaru i BBŽ-u! - zaključio je glavni tajnik HDZ-a.

O PRLJAVOJ KAMPANJI PROTIV PREDSJEDNICE

Prije sastanka, Jandroković je upitan od novinara da pobliže pojasni svoju nedavnu izjavu o tome da se protiv predsjednice RH vodi prljava kampanja:

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/idemo-po-tri-uzastopne-pobjede-za-licko-senjsku-zupaniju-europski-parlament-i

- Dovoljno je pratiti medije te će vam biti jasno s kojih strana i koji su to krugovi koji vode prljavu kampanju protiv predsjednice. Što god oni poduzimali i podmetali, međutim, čvrsto sam uvjeren da će gospođa Grabar-Kitarović dobiti drugi mandat. Dobro se zna da prljave kampanje nikome nikad nisu donijele uspjeh. Na kraju, pobjedu odnose oni koji se obraćaju hrvatskim ljudima s idejama i konkretnim prijedlozima ZA kvalitetniji život.

Racionalnija i učinkovitija državna uprava

Jandroković je komentirao i mogućnost smanjenja broja ministarstava, odnosno spajanja nekih sadašnjih:

- Sasvim sigurno da državnu upravu treba učiniti racionalnijom i učinkovitijom. Troškove trebamo smanjivati gdje god je to izvedivo, tako da se radi o dobroj zamisli koja će u doglednoj budućnosti vjerojatno biti i realizirana.

Što se pak koalicije između HDZ-a i HSLS-a tiče, naglasio je da je HSLS dobar koalicijski partner ne samo u Bjelovaru, već i na državnoj razini.

POSJET 7. ŽUPANIJSKOJ ORGANIZACIJI U SKLOPU IZBORNIH PRIPREMA

Čim ga je Predsjedništvo HDZ-a imenovalo za čelnika Izbornog stožera za izbore za članove Europskog parlamenta, glavni tajnik Jandroković odlučio je da do 15. travnja, u sklopu izbornih priprema, obiđe sve županijske organizacije naše stranke te ih upozna, prije službene kampanje, s našom izbornom strategijom, nacrtom programa i ključnim porukama.

HDZ prelazi u „izborni mod“

Nakon što je već pohodio Osječko-baranjsku, Zagrebačku, Koprivničko-križevačku, Šibensko-kninsku, Ličko-senjsku i Požeško-slavonsku županiju, bjelovarsko-bilogorski HDZ 7. je županijska organizacija naše stranke koju je obišao Jandroković.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-pozege-siguran-sam-da-ce-nase-ozbiljne-pripreme-snaga-i-dobra-organizacija-dovesti

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-gospica-imamo-jasnu-viziju-nastavka-pobjednickog-puta-i-u-licko-senjskoj

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-sibenika-oporba-je-jalova-i-slaba-europski-izbori-pokazat-ce-hdz-ovu-snagu

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-krizevaca-kao-ozbiljna-stranka-ozbiljno-se-pripremamo-za-izbore-hdz-ce-jos-jednom

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/glavni-tajnik-iz-velike-gorice-hdz-prelazi-u-izborni-mod-osnivamo-stozere-po

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/nijedna-vlada-dosad-nije-toliko-brinula-o-slavoniji-88-mlrd-kuna-ulazemo-u