Predsjednici stranaka domoljubne koalicije iz Brodsko-posavske županije na jučerašnjoj konferenciji za medije čestitali su novoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na pobjedi i zahvalili svim građanima koji su podržali njezinu kandidaturu, kao i svima koji su izašli na izbore.

Premoćna pobjeda!

Predsjednik brodsko-posavskog HDZ-a Pero Ćosić otvorio je konferenciju za medije zahvalivši svim građanima koji su svoj glas dali predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović. 

- Imamo prvu hrvatsku predsjednicu, predsjednicu koja je pobijedila u Slavonskom Brodu, u Brodsko-posavskoj županiji, u Slavoniji, u Hrvatskoj i u svijetu! Time su građani Hrvatske pokazali da su se odlučili za bolju Hrvatsku i za promjene koje će do toga dovesti. Brodsko-posavska županija treća je u Hrvatskoj po postotku glasova potpore našoj kandidatkinji, a Slavonski Brod je prvi od većih gradova u Hrvatskoj s osvojenih 53,76%! Pobijedili smo u oba naša grada te u 25 od 26 općina na području naše županije, a najviše glasova - čak 77 posto - Kolinda Grabar-Kitarović dobila je u Općini Vrpolje - istaknuo je Ćosić.

Domoljubna koalicija ZA predsjednicu!

Davor Vlaović, predsjednik županijskog HSS-a, izjavio je da očekuje bolje vrijeme za Hrvatsku.

- Vjerujemo da su nastupile promjene za slavonsko selo, Slavoniju i Baranju, Brodsko-posavsku županiju, za naše općine. Ovo je prvi korak, slijedi drugi kada će naša koalicija opet pobijediti.

Ovo nije samo izraz nezadovoljstva građana postojećim stanjem, nego dokaz kvalitete domoljubne koalicije. Uskoro ćemo pokazati da možemo imati i vladu koja će raditi u sinergiji s predsjednicom, izjavio je Tomislav Vlajnić, predsjednik županijskog HSP AS-a. 

Ružica Vidaković, čelnica brodsko-posavskog HSLS-a, izjavila je da vjeruje u predsjednicu koja neće odustati od borbe za zajedništvo u hrvatskom društvu, kao što je obećala u svom prvom obraćanju javnosti nakon objave rezultata izbora.

Hrvatska je napokon napravila preokret! - za kraj su jednoglasno poručili Jakov Crnogorac (HDS), Saša Šnajder (BUZ) i Saša Kovačec (Hrast).