Na Izbornoj skupštini u Osijeku sudjelovalo je 225 izaslanika, a glavni tajnik Milijan Brkić u svojstvu povjerenika županijske organizacije podnio je izvještaj o radu koji je jednoglasno prihvaćen. Novi predsjednik Županijskog odbora Ivan Anušić dobio je 127, a njegov protukandidat Mladen Mikolčević 98 glasova. Sa skupštine su odaslate poruke jedinstva i zajedništva na pobjedničkom putu najveće hrvatske stranke na svim sljedećim izborima

U Osijeku je danas uspješno završena Izborna skupština HDZ-a Osječko-baranjske županije na kojoj je sudjelovalo 225 izaslanika. U skladu sa Statutom stranke i u demokratskoj atmosferi za novog predsjednika županijske organizacije izabran je Ivan Anušić, načelnik općine Antunovac.

Anušić je pobijedio glasovima 127 izaslanika, dok je njegov protukandidat Mladen Mikolčević dobio 98 glasova. No prije samog glasovanja, obojica kandidata obratili su se upečatljivim govorima u kojima su predstavili svoje programe. Jednoglasno su poručili da bez obzira tko pobijedio, treba nastaviti s radom na unutarstranačkom zajedništvu i osnaživanju stranke na pobjedničkom putu. 

Odogovornost, rad i zajedništvo

Anušić je nakon prebrojavanja glasova u svom prvom govoru u svojstvu predsjednika županijske organizacije još jedanput istaknuo ove poruke zajedništva. Vrlo jednostavno:

- Interes HDZ-a mora biti ispred osobnih interesa. Naša stranka preuzet će odgovornost za sudbinu hrvatskog naroda i pobijediti na parlamentarnim izborima!

Izbornom skupštinom predsjedavao je glavni tajnik Milijan Brkić, koji je do današnjeg dana obnašao dužnost povjerenika ove županijske organizacije. U skladu s procedurom, podnio je izvještaj o radu Povjerenstva koji je jednoglasno prihvaćen.

A potom se obratio prisutnim izaslanicima i istaknuo impresivne podatke o stranačkim aktivnostima.

Domoljublje prije svega

- Povjerenstvo je u proteklih šest mjeseci obišlo 29 općinskih i gradskih organizacija. Nakon tih posjeta još više smo uvjereni u zajedništvo, energiju i istinsko domoljublje među našim članstvom. Novo se vodstvo mora vratiti među naše članstvo jer upravo je odnarođenje, odnosno izgubljen doticaj s bazom, kriv za gubitak vlasti. 

Novoizabrano županijsko vodstvo Brkić je pozvao na jedinstvo u ovim teškim vremenima za našu Domovinu, kada je sve više siromašnih ljudi, a nezaposlenost raste sa svakim novim danom. Obratio se i onima koji partijskim metodama etiketiraju najveću hrvatsku stožernu stranku. A time i 200.000 ponosnih članova:

- HDZ će kad dođe na vlast ponovno ujediniti hrvatski narod. Oni koji su napuštali Sabor 1991. kada se glasovalo o hrvatskoj nezavisnosti neće nam držati lekcije i ponižavati hrvatski narod nakon svih žrtvi koje je podnio za slobodu.

Povratak temeljnim vrijednostima

Uime predsjednika Tomislava Karamarka izaslanicima se obratio  Božo Galić, potpredsjednik HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan.

- Hrvatska država počiva na tri temeljna stupa, a to su domoljublje, vjera i obitelj! Kukuriku vlast ih se svih odrekla! Domoljublja još pri stvaranju države, o vjeri su se ionako izjasnili, a o obitelji sve su rekli na referendumu. A s odricanjem od ovih vrijednosti, ugrožavaju se sami temelji države. Vlada je nekompetentna i vodi zemlju u nepoznatom pravcu. Na svim razinama voda je došla ne do grla, nego do ušiju. Ljudi trpe i šute!

Galić je, kao i Brkić, odaslao poruke jedinstva i potrebu hitnog mijenjanja stanja u državi. A to može samo HDZ sa svojim gospodarskim programom i vrsnim stručnjacima.  

- Pobijedit ćemo zajedništvom i timskim radom - zaključio je župan Galić. 

Video prilog iz Osijeka pogledajte u nastavku: 

HDZ Izborna skupština ŽO OBŽ.mp4 from Osijek Danas on Vimeo.