U Gradu Hvaru (Splitsko-dalmatinska županija) u prepunoj dvorani Gradske Logge održan je - uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika - velebni predizborni skup naše stranke. Mnogobrojnim okupljenim članovima i simpatizerima obratili su se, među inim, budući gradonačelnik Jurica Miličić i župan Zlatko Ževrnja. A sudjelovali su i predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić te članovi predsjedništva Mladeži Splitsko-dalmatinske županije na čelu s predsjednikom Antom Bačićem.

U nastavku donosimo ključne poruke budućeg gradonačelnika Miličića i župana Ževrnje:

MILIČIĆ: Projekte ćemo realizirati uz pomoć EU fondova!

Neki od projekata koje planiramo realizirati kada preuzmemo odgovornost za upravljanje Gradom Hvarom su izgradnja lučice u Križnoj luci i proširenje rive kao projekt Županijske lučke uprave. Potrebno je hitno izglasati izmjene i dopune gradskog prostornog plana da bi se infrastrukturni projekti mogli realizirati. A spomenuti projekti mogu se realizirati u roku od dvije godine. Za izgradnju marine bit će potrebno četiri godine - jer se radi o kapitalnom projektu. Grad će financirati njenu izgradnju uz pomoć Županijske lučke uprave i sredstava iz EU fondova.

Životno važna cesta

A dvadeset i pet godina Pjaca u Hvaru čeka na uređenje. To je nedopustivo! Grad je svake godine mogao urediti po dvadeset kvadrata i danas bi Pjaca bila obnovljena. Sada bi za realizaciju tog projekta - također uz pomoć EU fondova - trebalo dvije godine. Cesta Dubovica - Sveta Nedjelja nužna je za naš otok. Projekt je vrijedan 25 milijuna kuna. Dozvola postoji, a u tijeku je izdavanje građevinske dozvole. Cestu bi, naime, riješili u dvije faze. Budući da je to u nadležnosti Županijske uprave za ceste, večeras nam je potporu došao dati župan Zlatko Ževrnja. Od Hvara do Svete Nedjelje moći će se doći za pola sata, a ne za više od sat vremena kao što je sada potrebno.

Dosta je obmana!

Hvaranima je dosta lažnih obećanja! Potrebno je uvesti gradski prijevoz - pojedini učenici pješače i po dvadeset minuta do škole. Hitno treba osnovati posebnu službu za komunalno redarstvo. To je važna točka mog programa „Za bolji For“ - koju ću realizirati u prva dva mjeseca gradonačelničkog mandata. Komunalnu službu, naime, treba preustrojiti i organizirati da djeluje brže i realizira odluke, a to će se moći uz dobrog voditelja i koordinatora službe. Treba uposliti dva ili tri nova komunalna redara jer postojeći kadar ne može 24 sata dnevno provoditi javni red, a komunalni redari moraju biti obučeni u uniforme.

Zajedno do pobjede!

U gradu treba ostvariti zajedništvo - jedino tako možemo ostvariti bolju budućnost djece. I da se mladi koji su odselili vrate, a oni koji žive na otoku da ostanu. Dom zdravlja u Hvaru u nadležnosti je županije koja će poticati dolazak subspecijalista jer je to jeftinije nego da HZZO plaća liječenje pacijenata u Splitu. Pozivam sugrađane da u nedjelju izađu na izbore i da daju potporu listi br. 2. Svi zajedno do pobjede za bolji Hvar i bolju Hrvatsku!

ŽEVRNJA: Energični Miličić zna kako pokrenuti Grad Hvar!

Županija sufinancira neke važne projekte u Hvaru - primjerice, rekonstrukciju postojeće luke. A privodimo kraju dozvolu za dovršetak izgradnje obale u samom gradu. Dajemo potpore malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima. Kamate za kredite proizvođačima sufinancira županija i Ministarstvo poduzetništva i obrtnicima. Kamate se kreću u rasponu od 0,6 do 1,5 posto. Dosadašnji gradonačelnik Budrović, nažalost, nijednom nije došao prezentirati neki projekt, kao što nije ponudio nijedan razvojni dokument za sufinanciranje projekata. Potpuni, dakle, nerad! U našem mladom kandidatu Miličiću vidimo veliki potencijal - ima i volje, i energije, i znanja pokrenuti Grad Hvar.