Snaga zajedništva i čvrsta vjera u pobjedu. Sinoć je Gradski odbor HDZ-a Omiša svečanom sjednicom obilježio 27. obljetnicu osnutka naše stranke u gradu na Cetini.

Most će biti dobar suparnik

Proslavi „rođendana“ pridružio se i glavni tajnik HDZ-a Goran Jandroković koji je jasno i glasno poručio: Omiš se vraća kući, tamo kamo i pripada - HDZ-u!

- Most će sigurno biti dobar suparnik HDZ- u jer je u Omišu pobijedio prije četiri godine i u međuvremenu razvio svoju organizaciju. Ali, HDZ je danas konsolidiran, HDZ je danas jak, najjači - što će se pokazati i na lokalnim izborima. Očekujem pobjedu na izborima za Gradsko vijeće i da će naš Jure - odmjereni i obrazovani konzervativac modernog kova - postati gradonačelnik Omiša!

Stabilnost & odgovornost

Odgovarajući na „vječno“ novinarsko pitanje hoće li lokalni izbori dovesti u pitanje suradnju HDZ-a i Mosta na nacionalnoj razini, Jandroković je istaknuo da su vodstva dviju stranaka postigla politički dogovor da predizborna nadmetanja na terenu neće utjecati na stabilnost ni Vlade ni parlamentarne većine:

- HDZ tome pristupa vrlo odgovorno jer je stabilnost naš apsolutni prioritet. Ima Vladu koja postiže odlične rezultate, koja Hrvatsku mijenja na bolje. Takvu odgovornost očekujem i od koleg(ic)a iz Mosta. HDZ će pobijediti u Omišu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali ćemo nakon izbora nastaviti suradnju s Mostom na državnoj razini.

Svi Omišani dijele iste probleme

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Jure Šaban Stanić istaknuo je da mu je jedini cilj Omiš učiniti boljim mjestom za život, na dobrobit svih sugrađana:

- Očekujemo potporu glasača i ostalih političkih opcija jer imamo najbolji izborni program i najbolje kandidate. Uostalom, mi smo manja sredina koja ne trpi podjele, kojoj ne trebaju antagonizmi. Svi mi Omišani dijelimo iste probleme. Želimo učiniti i učinit ćemo Omiš boljim gradom za život. Nije Omiš nikakva „utvrda“, Omiš je prekrasan mediteranski grad sa svim resursima za bolji život. Most nam je ozbiljna konkurencija, ali se HDZ osnažio novim ljudima i novim projektima - što će i biti prevaga u našu korist na izborima 21. svibnja. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/omis-u-klapskoj-pismi-nakon-sto-hdz-pobijedi-ne-vidim-razloga-zasto-ne-bismo

Katalog projekata & socijalnih mjera

Šaban Stanić pritom je iznio katalog projekata HDZ- a u Omišu: obilaznica - koja će se realizirati u suradnji s Vladom, izgradnja gradske luke za javni prijevoz i nautički turizam, dovršetak srednje škole, besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce, podizanje porodiljnih naknada, niz demografsko-socijalnih mjera koji će olakšati život na tom prostoru i zaustaviti iseljavanje...

I sadašnji i budući splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja u Omišu očekuje pobjedu HDZ-ova kandidata zato što je, kako je istaknuo, naš Jure vrlo sposoban, kompetentan i kulturan čovjek - a koji ima i sjajan tim.