(PHOTO) U dupkom punoj dvorani Hotela Panonija i sjajnom, pobjedničkom ozračju sinoć je proslavljen 29. rođendan Gradskog odbora HDZ-a Sisak, jednog od prvih utemeljenih ogranaka naše stranke te slavne 1989. godine.

Osim na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka naše stranke u Gradu svetog Kvirina, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je u Sisku i na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Sisačko-moslavačke županije na kojoj je - uz ostale brojne teme - najvažnija bila ona o odluci Vlade kojom se, u suglasnosti s Europskom komisijom, omogućuje ulazak strateških partnera u kutinsku Petrokemiju, što je preduvjet za restrukturiranje i dugoročno kvalitetno poslovanje te kompanije koja ima vitalno značenje za ovaj kraj.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/petrokemija-vlada-rh-donijela-odluke-koje-omogucuju-ulazak-strateskih-partnera

U pratnji predsjednika Plenkovića bili su potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica i član Predsjedništva HDZ-a Goran Marić.

Osim Plenkovića, na svečanom obilježavanju brojnim su se članicama i članovima obratili i sisačko-moslavački župan i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivo Žinić, predsjednik sisačkog (gradskog) HDZ-a i zamjenik župana Ivan Celjak te utemeljitelj i prvi glavni tajnik HDZ-a Ivan Bobetko.

Donosimo njihove ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Stvorili smo preduvjete za dokapitalizaciju Petrokemije!

Današnjom odlukom Vlade stvorili smo sve konačne preduvjete za dokapitalizaciju kutinske Petrokemije u sljedećih nekoliko dana i kojom će kompanija uskoro dobiti novu strukturu vlasništva. To će biti početak nove faze za najmanje idućih 50 godina ove važne tvornice, glavnog proizvođača mineralnih gnojiva u Hrvatskoj.

ZA boljitak Siska i županije

Osnovni principi naše stranke i nadalje su na snazi: domoljublje, državotvornost i demokršćanstvo. Prošlo je 29 velikih, uspješnih godina HDZ-a u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji. Zahvaljujem utemeljiteljima, hrvatskim braniteljima te svim članicama i članovima stranke, koji godinama rade na provedbi politike HDZ-a te za boljitak Grada Siska i svih žitelja ove županije. Nakon obrane i oslobođenja Domovine te ulaska u NATO i EU, danas nas čekaju mnogi novi izazovi, poput gospodarskog razvoja, socijalnih pitanja, demografske revitalizacije, ulaska u Schengen i europodručje...

Pružamo ruku svima

Naša je Vlada u samo dvije godine investirala 4,5 milijarde kuna u aktivne mjere zapošljavanja - više nego SDP-ova u pune četiri godine. Pružili smo ruku dugotrajno nezaposlenima, mladima, osobama s invaliditetom i ljudima zrelije dobi. Naravno da nam je drago kada HDZ ima odgovornost za upravljanje županijom i većinom gradova, ali mi pružamo ruku i svima ostalima - što je vidljivo u svim dijelovima Lijepe Naše. To je odgovornost koju smo preuzeli kao ozbiljna Vlada. Imamo volju, znanje i većinsku potporu hrvatskih ljudi te se možemo osloniti na vas, članice i članove HDZ-a, da zajedno pobjeđujemo i u budućnosti.

ŽINIĆ: Očekujemo pobjedu i u Sisku!

Zahvaljujem svima koji su pridonijeli da svih ovih 29 godina uspješno obnašamo vlast na različitim razinama. Kao HDZ, već četiri godine uspješno vodimo i provodimo projekte i programe u županiji. Moram pohvaliti našega Ivana Celjaka koji u zadnjih godinu dana vodi sisački HDZ u dobrom smjeru. Stranku očekuju novi izborni izazovi. Na idućim izborima očekujemo pobjedu i u sjedištu naše županije - u Sisku.

CELJAK: Poput naše Vlade, i sisački HDZ vodi odgovornu politiku!

Sisački HDZ osnovan je u ozračju raspada komunizma u Europi i prijeteće velikosrpske agresije. I upravo su naši utemeljitelji ostvarili tisućljetni san Hrvatica i Hrvata o slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj! Na čelu s našim prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, HDZ je predvodio hrvatski narod u obrani i međunarodnom priznanju Domovine i osigurao nacionalno jedinstvo u najtežem razdoblju stvaranja suvremene Hrvatske.

A kada govorimo o sadašnjosti, HDZ-ova je Vlada u vrlo kratkom vremenu ostvarila jako dobre rezultate: smanjena je nezaposlenost, a povećana zaposlenost, smanjen je javni dug, privlačimo sve više sredstava iz EU fondova… Rad naše Vlade je mjerljiv dobrim rezultatima i odgovornim vođenjem politike. Upravo takav model rada naš Gradski odbor precrtava u Sisku.

BOBETKO: Ponosan sam na to što smo ispunili obećanja koja smo dali hrvatskom narodu!

Kada smo 1990. došli na vlast, nisu nam trebale koalicije jer smo okupili cijeli narod - Neka nam to bude zadaća i za budućnost! HDZ je ispunio sve svoje strateška zamisli, a sljedeće mu je da Hrvatsku promijeni nabolje - u naprednu i prosperitetnu državu. Ponosan sam na to što sam jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice i njen prvi glavni tajnik, ponosan sam na to što sam imao čast živjeti i raditi s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i ponosan sam na to što smo ispunili obećanja koja smo dali hrvatskom narodu!