Predsjednik HDZ-a i Vlade RH mr. sc. Andrej Plenković posjetio je danas Sisačko-moslavačku županiju. To je ukupno 20. županija koju je pohodio otkako je preuzeo premijerski mandat.

U Sisku se predsjednik Plenković - u pratnji ministra državne imovine (i člana Središnjeg odbora HDZ-a) dr. sc. Gorana Marića - susreo sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem. Potom je uslijedio sastanak s gradonačelnicom Grada Siska Kristinom Ikić Baniček.

Sjednica Vlade u Sisku

Župan Žinić izvijestio je premijera o razvojnim projektima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Plenković je u izjavi nakon sastanka najavio da će Vlada RH u veljači 2017. održati sjednicu upravo u Sisku.

- Na taj način želim dati važan i politički i konkretan signal Vlade RH prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Smatram da je ona na svojevrstan način simptomatična za određene procese u vrijeme tranzicije, a nisu pozitivno djelovali na Sisak, kao ranije industrijsko sjedište. U ovom trenutku moramo dati signal kako pomoći u gospodarskom, razvojnom i socijalnom smislu županiji koja ima negativne demografske trendove. Zadaća je Vlade RH napraviti maksimum kako bi se razvoj Siska te drugih gradova i općina u županiji usmjerio u pozitivnom pravcu.

Rafinerija Sisak - prioritet

Kako je naglasio Plenković, potrebno je još kvalitetnije cestovno povezati Sisak, a Inina rafinerija u tom gradu jedna je od temeljnih zadaća Vlade RH.

- Za vrijeme mandata ove Vlade očekuje se napredak na povezivanju od Lekenika do Siska. Nastojat ćemo to pitanje staviti na prioritetnu listu rada i ministarstva i Hrvatskih cesta. Naravno i da će pitanje Ine i rafinerije u Sisku biti jedna od temeljnih zadaća moje Vlade. Rafinerija će biti dio cjelovitog paketa rješavanja pitanja Ine. Sva nadležna ministarstva su u fazi analize situacije i prikupljanja detaljnih informacija. Kad dođemo u fazu da pristupimo ovom pitanju na cjelovit  način, vodit ćemo računa o svim aspektima rada rafinerije i svega što ona znači za Sisak - za ljude koji ovdje žive, za kooperante, za obitelji.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/decentralizacija-hrvatske-u-planu-sveuciliste-bolja-povezanost-i-preuzimanje-drzavne-imovine-1137030

Na radnom sastanku županijskog HDZ-a

Kao i u svakoj županiji koju je pohodio, predsjednik Plenković održao je radni sastanak s proširenim Županijskim odborom HDZ-a. Sjednici je prisustvovao i dr. sc. Goran Marić.

Prvi čovjek sisačko-moslavačkog (županijskog) HDZ-a Ivo Žinić zahvalio je predsjedniku Plenkoviću na dolasku i upoznao ga s radom županijske organizacije. Predsjednik Plenković upoznao je pak Županijski odbor HDZ-a s aktualnom političkom situacijom na nacionalnoj razini i smjernicama Vlade RH.

Žinić kandidat za župana

Najavio je i održavanje prve - nakon Vukovara - sjednice Vlade izvan Zagreba, i to upravo u gradu Sisku u veljači 2017. godine. Na kraju radnog sastanka, Plenković i Žinić i izrazili su zadovoljstvo radom županijske organizacije naše stranke te istaknuli da ne sumnjaju u pobjedu na lokalnim izborima u svibnju.

Valja istaknuti da je prošlog tjedna na Županijskom odboru HDZ-a Sisačko-moslavačke županije upravo Ivo Žinić potvrđen za ponovnog kandidata na izborima za župana.