Snaga. Ponos. Zajedništvo. Pobjednički duh. U dupkom punoj dvorani Kazališta Virovitica svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u tom gradu, sjedištu Virovitičko-podravske županije. 

Prvi čovjek Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač - osobni izaslanik predsjednika Karamarka - u govoru se prisjetio legendarnoga pučkog tribuna i saborskog zastupnika iz ovog kraja Stjepana Sulimanca te osnivačke skupštine u Velikom Rastovcu, prvom ogranku naše stranke na virovitičkom području:

Ostvareni ciljevi dr. Tuđmana

- Kada se prije četvrt stoljeća dolazilo u ovaj kraj, zrak se od napetosti mogao rezati, bila su to olovna vremena s namrgođenom milicijom koja nas je sve motrila. Tada smo sanjali slobodnu Hrvatsku, Europu, NATO… Sve smo te strateške ciljeve prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ostvarili!

Osim Milana Kovača, nazočnima su se obratili, među ostalim, i predsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić te predsjednik virovitičkog (gradskog) HDZ-a i gradonačelnik Ivica Kirin. Njihove ključne poruke donosimo u nastavku:

KOVAČ: Zajedništvom do petoga izbornog trijumfa!

I danas nas, kao i 1990. godine, mediji tuku sa svih strana. I dalje vladaju djeca komunizma. Njihove ankete HDZ-u ne daju nikakve šanse, ali naše četiri velike izborne pobjede jedine su vjerodostojne ankete! SDP-ova vlada Hrvatsku vodi u propast. Prvi put u povijesti u jednoj godini imamo manje od 40.000 rođenih. Svakim njihovim danom na vlasti Hrvatska tone sve dublje! 

Tragikomični premijer

Zbog premijera kakav je Milanović smije nam se cijeli svijet. Prvo žele monetizaciju, potom je neće. Raspisuju natječaj za istraživanje nafte u Jadranu, a potom premijer najavljuje da će se o tome odlučivati na referendumu! Ne želimo da zbog Kukuriku koalicije Hrvati moraju bježati u inozemstvo, pa da nam ovdje u budućnosti žive neki čudni ljudi čudnog imena. Zajedništvom domoljubne koalicije na parlamentarnim izborima slavit ćemo i peti put zaredom!

ĐAKIĆ: ZA branitelje u Savskoj 66!

Drago mi je da smo se prisjetili pučkog tribuna Stjepana Sulimanca, čovjeka koji nam i danas treba biti nit vodilja jer je sebe nesebično davao za Hrvatsku. A upravo to niti ne pada na pamet ovoj nenarodnoj vladi koja ne cijeni ni 15.000 žrtava, ni 57.000 invalida, ni više od tisuću nestalih u Domovinskom ratu. Branitelji su temelj naše države - punim srcem podržavamo njihov prosvjed u Savskoj 66!

Opstruiranje projekata

Nenadoknadiva je šteta koju je Kukuriku vlada načinila Hrvatskoj. Što reći o premijeru koji tvrdi da je Hrvatska slučajna država?! U njegovoj vladi sve je promašeno! Nemaju gospodarski program, nemaju strategije, nemaju znanja. I zato ih treba čim prije maknuti! Ne prihvaćaju ni projekte, bez obzira na njihovu kvalitetu, koje im nudimo iz Virovitičko-podravske županije samo zato jer je ovdje HDZ na vlasti. Sramota!

TOLUŠIĆ: Svi koji dođu vide koliko smo napravili!

HDZ je u Virovitičko-podravskoj županiji najsnažnija politička opcija sa 135 temeljnih ogranaka. Na vlasti smo u svim općinama i gradovima! Svi koji dođu k nama vide koliko se radi, svjedoče koliko smo napravili za naš kraj. To nam daje snagu da nastavimo još žešće, još snažnije! ZA kvalitetniji život svih stanovnika Grada Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije!

KIRIN: 150 projekata ZA Viroviticu!

Nova povijesna zadaća HDZ-a - oporaviti gospodarstvo i zaustaviti egzodus mladih! Ne želimo državu koja će biti na teret građanima - ona mora biti njihov servis 24 sata dnevno. Hrvatsku ćemo izvući iz gliba u koji ju je SDP bacio! U Virovitici imamo spremnih 150 projekata - vrijednih 4,5 milijarde kuna. Trebamo bolju prometna povezanost, brzu cestu sa Zagrebom i bolju D2. HDZ je jedina garancija bolje Hrvatsku! 

ISTAKNUTI UZVANICI

Na svečanom obilježavanju 25. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Virovitice bili su i međunarodni tajnik naše stranke dr. Miro Kovač, član nacionalnog Predsjedništva i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić te predstavnici koalicijskih partnera - predsjednik HSP-a „Dr. Ante Starčević“ Ivan Tepeš, predsjednica županijskog HSS-a Ana Marija Petin te prvi čovjek virovitičkog HSLS-a Josip Halužan. 

Na samom početku okupljene je članove i simpatizere pozdravio predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a Grada Virovitice Marko Teskera.