U dupkom ispunjenom Domu kulture u Zdencima svečano je obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a u općini Zdenci (Virovitičko-podravska županija). Utemeljiteljima, članovima i simpatizerima obljetnicu su čestitali i prigodnim riječima se obratili saborski zastupnik (i predsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a) Josip Đakić, dopredsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, predsjednik općinskog HDZ-a i načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić te predsjednik Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije Milan Krmpotić.

Donosimo njihove ključne poruke:

ĐAKIĆ: Zbog nesposobnosti Jakovina bi se trebao zvati Jalovina!

HDZ uvijek bira najbolje sinove i kćeri koji će uspješno upravljati resursima. Tako je i kod nas u Virovitičko-podravskoj županiji. U svih 13 općina i 3 grada na čelu je HDZ s koalicijskim partnerima. Jedina smo plava županija, a tako će i ostati. Siguran sam da će tako biti i na nacionalnoj razini.

Uništavanje OPG-a

U ovom kraju ističu se nezaposlenost i problemi s poljoprivrednim zemljištem. Za to je najviše zaslužna Agencija za poljoprivredno zemljište koja ne radi ništa, koja je u svoje urede primila 80 ljudi, a napretka - nema. Ako ćemo suditi po sposobnosti Ministarstva poljoprivrede i njegova ministra, on bi se onda trebao zvati Jalovina, a ne Jakovina. Složili su zakon koji pogoduje velikim igračima, a vi koji imate jedan ili dva traktora nemate šanse. Kao da za cilj imaju potpuno uništiti obiteljska gospodarstva i male poljoprivrednike. Uništili su hrvatsku poljoprivredu i to će ih koštati na sljedećim izborima. Nakon što hrvatski građani na parlamentarnim izborima ponovno dadu povjerenje HDZ-u, vratit ćemo hrvatsku zemlju hrvatskom poljoprivredniku!

NEMEC: SDP uništava Hrvatsku!

U općini Zdenci čak 12 od 25 godina HDZ nije bio na vlasti, ali se 2013. to promijenilo. Danas Zdenci pripremaju i provode projekte koji općinu vode naprijed. Kad god je SDP bio na vlasti uništavali su Hrvatsku. I danas također osjećam da ovo nije naša vlast. Oni kao da su protiv Hrvatske, a ne Vlada koja je izabrana da služi hrvatskom narodu. Da valjaju, ne bi im se do sada promijenilo devet ministara. Svjesno i namjerno pljačkaju i uništavaju Hrvatsku!

DURMIĆ: ZA bolje Zdence!

Čestitam 25. obljetnicu svim utemeljiteljima HDZ-a u općini Zdenci, članovima i simpatizerima! Na području naše općine do sada smo ostvarili i započeli brojne projekte, a najavljujem i izgradnju nove ambulante u Zdencima. Zdenci su jedina općina u Virovitičko-podravskoj županiji koja ima besplatan vrtić za sve korisnike!

KRMPOTIĆ: Bravo za mlade!

Moram pohvaliti rad mladih u Općini Zdenci te na doprinosu u radu županijske Mladeži HDZ-a. Mladi su uložili značajan trud za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na izborima za predsjednicu Republike Hrvatske.

SPOMEN ZA POGINULE U DOMOVINSKOM RATU

Svečanoj proslavi prethodilo je polaganje vijenaca i paljene svijeća za sve poginule branitelje i preminule članove na Mjesnom groblju u Zdencima. 

PRIJATELJI HDZ-a ZDENCI

Na svečanom obilježavanju osnutka naše stranke u Zdencima bili su, uz već spomenute, i zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, načelnici općina i predsjednici općinskih odbora HDZ-a s područja Virovitičko-podravske županije, Marijan Brlek (Suhopolje), Željko Vencl (Nova Bukovica), predsjednik OO Mikleuš Ivan Kanski, predsjednica Općinskog vijeća Zdenci Vidica Kovačević te predstavnici koalicijskih stranaka.