Začuđuje nas da netko tko je već potrošio novce građana Splita od sanacije Karepovca za izgradnju obale zbog svog hotela sutra bi i tunel gradio zbog svog hotela i stana na Mejama, a opet novcima građana Splita! - stoji, između ostalog, u priopćenju kandidata HDZ-a za zamjenika gradonačelnika Splita Nina Vele vezano za inicijativu Željka Keruma o gradnji podmorskog tunela ispod Rive. Vela je, valja istaknuti, radio na brojnim projektima poput Rive i Masleničkog mosta, a posebno na polju cestogradnje i prometa.

Reagiranje donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Podmorski tunel nije prioritet

Svaki most, tunel i cesta su dobri, ali podmorski tunel ispod Rive nikako ne može biti prioritet Splita.  Sada - kada su najveća zagušenja prometa na prilaznim cestama gradskoj luci i na ulazima u grad - prioriteti su poboljšanje raskrižja u ulica Domovinskog rata i na spoju Poljičke s magistralom, izgradnja nove prometnice od trajektne luke i preuređenje istočne obale prema Poljičkoj cesti, jer grad od toga živi. Izgradnja glavnih i sporednih gradskih ulica s vodovodom, kanalizacijom, strujom i internetom su prioritet svake buduće ozbiljne vlasti, jer je građanima to nužno za život, kao i izgradnja novog zapadnog ulaza u Split koji je značajan za budućnost Splita, a prije svega potrebno je odmah pokrenuti sanaciju Karepovca koji guši zdravlje Splićana.

Split za sve!

Začuđuje nas da netko tko je već potrošio novce građana Splita od sanacije Karepovca za izgradnju obale zbog svog hotela sutra bi i tunel gradio zbog svog hotela i stana na Mejama, a opet novcima građana Splita. Uvijek i samo privatni interes, a na štetu građana Splita. Mi želimo SPLIT ZA SVE njegove građane!

Jedini tunel, koji u ovom trenutku Splitu treba, je od Poljičke ulice do gradske luke koji bi riješio nesnošljive gužve prema centru grada.