I službeno je potvrđeno ono što se već duže vrijeme nagađalo - karlovački gradonačelnik Damir Jelić bit će HDZ-ov kandidat za župana Karlovačke županije na lokalnim izborima u svibnju iduće godine, a sadašnji predsjednik Gradsko vijeća Grada Karlovca Damir Mandić za gradonačelnika.

Otvoren za sve koji Karlovcu žele dobro

- Potpora HDZ-a je tu, ali i veći broj ljudi izvan stranke smatra kako bih Karlovac vodio jako dobro. Osam godina sam u Gradskom vijeću, od čega dvije godine predsjednik, i to iskustvo u politici me i samog potaklo da razmišljam o kandidaturi za gradonačelnika. To je odgovorna i časna pozicija, u dosadašnjem radu pokazao sam da politiku doživljavam kao prostor traženja kvalitetnih rješenja, a ne ispraznog sukobljavanja - istaknuo je Damir Mandić (koji je ujedno i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Karlovca) na konferenciji za medije.

Naglasio je da će temelj njegovog programa biti zapošljavanje, a u tom će kontekstu grad nastaviti razvijati turističke potencijale:

- Otvoren sam za sve koji našem gradu žele dobro, a za kandidate za svoje zamjenike razmišljam o novim ljudima koji mogu dati kreativnu i kvalitetnu dimenziju vođenju grada. No sve u svoje vrijeme.

Nova dvostruka pobjeda HDZ-a

Damir Jelić, koji je i prvi čovjek županijskog HDZ-a te član nacionalnog Predsjedništva naše stranke, napomenuo je pak da - unatoč nedvojbenim uspjesima - “negdje u svojoj dubini osjeća kako bi njegov ulazak u četvrti mandat bio preveliko opterećenje za Karlovac”:

- Svaki Božić donosi nešto novo, pa se nadam da će ovaj blagdan donijeti Karlovcu novog gradonačelnika, mlađeg, mršavijeg, s više kose. Potrebne su nova energija, nove ideje, nova snaga, to je zasigurno Damir Mandić, a opet, s druge strane, na županijskoj razini potrebno je iskustvo vođenja najvećeg grada u Županiji. Vjerujemo, kada kao sportaši idemo u novu bitku, da će to biti nova dvostruka pobjeda HDZ-a, s punom skromnošću služenja našoj zajednici.

Sadašnji karlovački župan Ivan Vučić mogao bi biti predsjednik Županijske skupštine, naravno, pobijedi li naša stranka ponovno na izborima. U što uopće ne sumnjamo.