„Najmanjeje zastupljen ravnomjeran razvoj Međimurja, nagomilane obveze prenose se izgodine u godinu, nema ni jednog razvojnog projekta, a stopirani su i mnogizapočeti projekti“ – upozorio je Horvat, dodajući da je Proračun zapravo jošjedna u nizu prijevara birača.

Kada jebivša koalicijska županijska vlast, rečeno je na presici, namjeravala prodatinekretninu u vrijednosti 140 milijuna kuna, tada se govorilo o prodajiobiteljskog srebra, a sada se ta ista nekretnina – zemljište, daje pošto-poto,takoreći u bescjenje, za 20 milijuna kuna kako bi se spasila egzistencijaŽupanije.

VladimirIvković, HDZ-ov vijećnik, smatra da je županijska vlast ukinula skupštinu.

„ Mi,vijećnici HDZ-a tražimo vraćanje digniteta Skupštine, da se ta časna funkcijapretvori u ono što je nekad bila, a to je da svi vijećnici mogu raspravljati osvim temama, pa i onim neugodnim za vladajuće. Na posljednjoj se, skupštini,naime, ističe Ivković, pokazalo da ne možemo niti raspravljati. Oporbu se želimarginalizirati po svim pitanjima, a dokaz tome je i činjenica što uPovjerenstvo za utvrđivanje odgovornosti za događanja u poplavi, nije imenovannitko iz oporbe“ – kaže Ivković, te dodaje: Vladajuća većina ponaša se kodglasovanja slikovito rečeno na način „ruke gore, glava dolje“, ne javljaju seza riječ, ništa ne komentiraju...Odluke se donose po principu „Kaj nam pakmoreju?“ – zaključio je Ivković.

VijećnikHDZ-a Branko Krnjak, kaže kako je najveći gubitnik, kada su u pitanjufinancije, ponovo poljoprivreda.

„Županijaje prijašnjih godina u poljoprivredi poticala okrupnjavanje i povećanje posjedapoljoprivrednog zemljišta, nabavu i izgradnju plastenika i staklenika, voćnihsadnica, loznih cijepova, postavljanje mreža za zaštitu višegodišnjih nasada,ekološku proizvodnju i sl., s ciljem da se međimurski poljoprivrednici štobolje pripreme za ulazak u EU. Praksa sadašnje vlasti pokazala je da se napočetku godine predvidi neki iznos kako bi se zadovoljila forma, potom se onrebalansima smanjuje, a na kraju ostane smiješna, mizerna svota zapoljoprivredu, „, istaknuo je Krnjak, smatrajući da ovakvim proračunom aktualnažupanijska vlast obmanjuje poljoprivrednike, umjesto da ih potiče pred ulazak uEU.