HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Kutjeva Josip Budimir osvojio je 1.504, dok je dosadašnji gradonačelnik Ivica Nikolić, kandidat koalicije SDP-HSU, osvojio 1.477 glasova u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora. Budimiru su potporu pružile sve stranke hrvatskog predznaka (HSS, HSP i HDSSB), kao i nezavisne liste. S kojima HDZ ima većinu i u Gradskom vijeću!

Ovom pobjedom naša stranka drži vlast u pet od pet (!) gradova u Požeško-slavonskoj županiji: Kutjevo, Požega, Pleternica, Pakrac i Lipik.

Iz Kutjeva, u kojem je započela velika fešta, stigla nam je pobjednička audio izjava novog gradonačelnika. Možete je poslušati u nastavku:

Neposredna Karamarkova potpora

Predsjednik Karamarko, kao što se sjećate, posjetio je 3. travnja Kutjevo kako bi na završnome predizbornom skupu podržao Budimira: 

- Budimir ima najbolji i najjasniji program za Kutjevo. Ne samo zato što je mlad, nego zato što je donio odluku živjeti u svom gradu, ovdje zasnovati obitelj i raditi. Budimir predstavlja sve ono što želimo: zapošljavanje, razvoj poduzetništva i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz Hrvatske. Vjerujem u Josipovu pobjedu i ponosan sam na njega, zadovoljan i sretan što imamo ovako mladog i pametnog kandidata. Vrijeme je da mladi preuzimaju odgovornost!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/budimir-buducnost-za-kutjevo

Prije toga, Budimiru je člansku iskaznicu 11. ožujka, na obilježavanju 24. obljetnice osnutka HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji, osobno predao predsjednik Karamarko. Na sami dan nepravedne presude protiv naše stranke u predmetu Fimi media. Trenutak ne bez duboke simbolike. Ne bez prkosa!

Program gospodarskog oporavka

Nova snaga - novo vrijeme! Uistinu, HDZ-ov slogan kao da je bio osmišljen po novom gradonačelniku Kutjeva. Josip Budimir, 26-godišnji ekonomist, imao je nešto o čemu je SDP-ov protukandidat mogao samo maštati - kvalitetan gospodarski program! Ispunjen emocijama, Budimir je beskompromisno stavljao do znanja da neće dopustiti da ga ijedna situacija, ma kako teška, otjera iz Kutjeva:

- Stalo mi je u svome rodnom kraju osnovati obitelj, a svojim potomcima osigurati budućnost. A to ne mogu učiniti ako ne dam sve od sebe da zajednički pokrenemo Kutjevo i stavimo ga na mjesto koje mu i pripada. Mladi svakodnevno napuštaju Kutjevo, gospodarstvo propada, sportski i kulturni sadržaji na najnižim su granama. HDZ ima kvalitetan gospodarski program za moj, za naš grad kroz ubrzani razvoj poljoprivrede, vinogradarstva i turizma. Kutjevo je veliki brand kojem treba vratiti stari sjaj i usmjeriti ga na pravi kolosijek.

I eto, večeras, Kutjevo se vratilo na pravi kolosjek! Ili kako je sami Budimir u večerašnjoj pobjedničkoj izjavi naglasio: „U Kutjevu od ponedjeljka kreće novo vrijeme, s novom snagom za bolju budućnost!“.