Krapinsko-zagorska županija. Nastavljaju se vrijedne aktivnosti naših stranačkih Zajednica. Tako je u Bedekovčini održana izborna skupština županijske Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“, a za predsjednika jednoglasno je izabran bojnik u mirovini Željko Herceg. Skupštini su - uz vodstvo županijskog HDZ-a predvođenog predsjednikom Žarkom Tušekom, tajnikom Miljenkom Šoštarićem i potpredsjednikom Mirkom Krznarem - nazočili i brojni umirovljeni bojnici, brigadiri, generali...

Svečanosti su pribivali i predsjednik Odbora za branitelje brigadir u mirovini Željko Dilber (ujedno i izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka), predsjednik nacionalnog ZBGŠ-a general u mirovini Miljenko Filipović, zagrebačkog ZBGŠ-a general u mirovini Željko Glasnović, pukovnik u mirovini Ratko Dragović-Klek, tajnik Odbora za branitelje Josip Vidović te brigadir u mirovini Drago Horvat.

Za Hrvatsku ponosnih ljudi

Stvorili ste Hrvatsku, a mi je trebamo učiniti dostojnom našeg čovjeka, jer Hrvatska zaslužuje bolje.  Za ovo kako danas živimo nisu ginuli naši branitelji! - riječi su kojima se nazočnima obratio prvi čovjek županijskog HDZ-a Žarko Tušek. U svom se izlaganju osvrnuo na težak položaj hrvatskih branitelja čija žrtva Domovinskom ratu je neizmjerna, ali, nažalost, za njihove probleme „najbolja vlada do sada“ je i gluha i nijema!

- Branitelji zaslužuju puno veće poštovanje od onog kakvog pokazuje SDP-ova vlada i Milanovićev predsjednički kandidat Josipović, koji ih degradiraju na svakom koraku. A branitelji iznad svega zaslužuju stvaranje uvjeta koji će im omogućiti dostojanstven život - i njihovoj djeci i obiteljima.  Jer, jedino je takva Hrvatska vrijedna njihovih proživljenih patnji, boli i žrtve.

Domoljubljem za Domovinu

Novoizabrani predsjednik županijske Zajednice, bojnik u mirovini Željko Herceg, zahvalio se nazočnima na ukazanom povjerenju te pozvao na pokretanje svih domoljubnih snaga, uključivanje branitelja u rad Zajednice te udruživanje napora da bi zajednički vratili nadu i optimizam svim braniteljima i njihovim obiteljima!

Uoči izborne skupštine, uzvanici su u Velikom Trgovišću ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja naše stranke dr. Franje Tuđmana zapalili svijeće iskazujući duboko poštovanje za sav njegov doprinos u stvaranju hrvatske države.