„Bahatostministra Jovanovića pokazala se i u ovom slučaju, jer je uveo nešto za štonitko nije bio pripremljen. Agenciji za odgoj i obrazovanje svakodnevno dolazeinformacije i dopisi o konkretnim problemima na terenu, no, Agencija namjernozatvara oči i ravnateljima poručuje da im ne šalju dopise takove vrste, a kakvuporuku time šalju u javnost, neka građani sami odluče,“ istaknuo je Horvat.

Horvattakođer napominje da je do konfuzije u javnosti došlo velikim dijelom i zbogtoga što nije bilo javne rasprave, a ministar Jovanović je, kao i većinu togašto radi, zdravstveni odgoj uveo preko noći, nametnuo ga. Upravo nametanjestavova odlika je totalitarnih režima poput vladajuće koalicije, dodao jeHorvat, zaključivši da je revolt javnosti potaknula i ministrova bahatost premacrkvi, te široj hrvatskoj javnosti.

PredsjednikHDZ-ovog županijskog povjerenstva za zdravstvo, dr. Darko Sklepić, rekao jekako spornim smatra 4. modul koji govori o spolnoj i rodnoj ravnopravnosti.Nameće se pitanje da li zaista svi roditelji žele da im djecu u školi uče da jenormalno biti homoseksualac, da je normalno da homoseksualci posvajajudjecu..., jer to nije utemeljeno znanstvenim činjenicama, a što uporno tvrdiaktualna vlast, odnosno, resorno ministarstvo.     

 „Smatramo da bi se u 4.modulu trebali višekoncentrirati na ostale veće probleme oko odgovornog spolnog ponašanja, poputmaloljetničkih trudnoća, spolnih bolesti i sl. Naši predavači u školama,učitelji i profesori, nisu dovoljno educirani za teške teme poput rodne ispolne ravnopravnosti, tim više što nema ni jedne znanstveno-potkrijepljenečinjenice. Literatura koja se preporučuje dolazi od spolnih manjina, štosmatramo nedopustivim, izričit je bio dr.Sklepić.

I Horvat iSklepić smatraju ovakav nametnut zdravstveni odgoj samo još jednim u nizuspinova aktualne vlasti, kako bi se zaobišli puno veći problemi uodgojno-obrazovnom sustavu, ali i u drugim područjima.