Zamjenikpredsjednika Mladeži HDZ-a, a ujedno i predsjednik Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Marin Babarović podsjetio je da Kukuriku koalicija nijedobila mandat da ideološki „preodgoji" društvo, već da Hrvatsku ekonomskistabilizira.

„Valjda jeto u njihovoj svijesti da gotovo totalitarno nameću jednoumlje i jednoobraznisustav obrazovanja koji danas postoji samo na Kubi i Sjevernoj Koreji, jer ipaksu oni sljedbenici sustava u kojem su bile onemogućene sve građanske slobode.Hrvatska je danas uređeno, demokratsko i pluralno društvo čiji temelji dajupravo na slobodan izbor. Konačan cilj ove Vlade potpuni je preodgoj djece idruštva, uništenje institucije obitelji i „udaranje" na posljednji stupobrane naših vrijednosti- Katoličku crkvu."- kazao je Babarović

ČlanicaŽupanijskog odbora Mladeži HDZ-a Splitsko- dalmatinske županije i učiteljicarazredne nastave Silvia Šitum rekla je kako se svi sadržaji zdravstvenog odgojaodavno nalaze u planovima i programima nastave prirode i društva, biologije,tjelesne i zdravstvene kulture, satovima razredne zajednice i u konačnicivjeronauka. A prilikom sastavljanja programa zdravstvenog odgoja nisukonzultirani stručnjaci poput pedagoga, metodičara i učitelja koji su nositeljiodgojno- obrazovne djelatnosti u školama.

„Budući daje sutra blagdan sv.Nikole, zamolila bih ministra Jovanovića da u čizmiceroditelja malih Hrvata i Hrvatica stavi paketić demokracije, pa da roditeljibar na kraju, ako već nisu imali priliku na početku, odluče o odgoju svojedjece"- komentirala je Silvia Šitum.

TajnikGradskog odbora Mladeži HDZ-a grada Splita Tomislav Milaković postavio jepitanje prestaje li Hrvatska biti sekularna ako u svojim školama kao izbornipredmet nudi predmet za čiji se svjetonazor opredijelilo 80% građana ovezemlje?

„Nirazvijene europske države kao što su Austrija, Njemačka, Irska i Norveška, ukojoj čak postoji i funkcija ministra obrazovanja i vjere, nisu ništa manjesekularne zbog toga što u školama uče vjeronauk."- podsjetio je Milaković.

Ante Bačić,član Županijskog odbora HDZ-a istaknuo je kako u gorućim ekonomskim igospodarskim temama ili, kako je rekao premijer Milanović, „izvanrednojsituaciji", ukidanje vjeronauka sigurno nije prioritet, te je pozvaopodmlatke svih stranaka da se fokusiraju na raspravu i rješenje nezaposlenosti,razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih, a da zaustavimo„nasilje" nad Crkvom, vjerom, obitelji i svim drugim temeljnim hrvatskimvrijednostima.

Na kraju,predsjednik Marin Babarović pozvao je sve roditelje da reagiraju na ovuinicijativu Vlade RH te da svi zajedno budemo ponosni na svoj katolički odgoj ivrijednosti kojima nas je naučila Katolička crkva.