Vlada po hitnom postupku priprema Zakon o strateškim investicijskimprojektima RH u kojem je ostavljena mogućnost da se jednostavno, bez Sabora ilijavne rasprave ukine status javnog dobra - šumama, vodama, raznim zemljištima,vodovodima, priobalju, otocima, rudnim bogatstvima, kulturnim dobrima, javnimcestama i željeznici, a sve u cilju da se „dogodi strateška investicija“. Tonaravno ostavlja veliki prostor za manipulacije i samovoljne odluke.

20 najvećih javnih tvrtki u prvih devet mjeseci 2012. godine ostvarile sugubitak preko 257 milijuna kuna, za razliku od 2011.godine kada su te tvrtke zadržavu zaradile 557,9 milijuna kuna. U tom kratkom razdoblju dugovi suekstremno narasli za čak 3,8 milijardi kuna, što jasno dokazuje činjenicu onestručnom i nekompetentnom kadru koji upravlja našom državom.

Nakon neuspjelog, dugo najavljivanog tsunamija investicija javnihpoduzeća koji je trebao preokrenuti galopirajuće trendove nezaposlenosti,Kukuriku Vlada po hitnom postupku pokušava progurati Zakon koji će omogućitiprodaju javnih dobara privatnim investitorima poput šuma, voda, cesta,poljoprivrednog zemljišta i ostalih nekretnina u vlasništvu države - ne bi limožda oni i pod cijenu prodaje nacionalnog blaga pokrenuli investicijskiciklus.

U tom očitom nedostatku kvalitetnih rješenja za pokretanja pozitivnihgospodarskih trendova i produktivne ekonomije, Vlada uz antipoduzetničkuporeznu agresiju poseže za jednokratnom prodajom nacionalnog blaga – HPB-a,Croatia osiguranja i Hrvatskih autocesta kako bi zakrpali rupe u proračunu, nevodeći računa o tome da ćemo tako uz financijsku izgubiti i cestovnuneovisnost. Na tragu toga, HDZ se oštro protivi i najnovijem prijedlogu Zakonakoji pod krinkom "olakšanja realizacije papirnatog dijela" omogućavai izdvajanja javnih dobara RH. Šume, vode i poljoprivredno zemljište sunacionalno bogatstvo i zasigurno posljednja linija obrane hrvatskogsuvereniteta! U tom kontekstu slažemo se i stavom HBK da se preinače rokovi zajavnu raspravu jer je sadašnji hitni postupak nepravedan prema narodu.