HDZ-ova eurozastupnica Ivana Maletić, najveća hrvatska stručnjakinja za EU fondove, u posebnoj je izjavi za Radio Banovinu dala potporu koaliciji „Glina u srcu“ te kandidatu za gradonačelnika Stjepanu Kostanjeviću i njegovoj zamjenici dr. Sanji Štingl Vlašić. Budući da sudjeluje u pregovorima o formiranju hrvatske vlade, Maletić nije mogla posjetiti Glinu. No, poručuje da će pomoći gradonačelniku Kostanjeviću u pripremi projekata i povlačenju novca iz europskih fondova za Grad Glinu.

Poruku eurozastupnice Maletić možete poslušati, a u nastavku pročitati:

Gospodarski rast i razvoj Gline

Žao mi je što nisam mogla doći u Glinu i biti s vama. Imamo pregovore oko uspostavljanja nove vlade - priključila sam se našem stručnom timu. Nadam se da će naš kandidat za gradonačelnika Stjepan Kostanjević i njegova zamjenica dr. Sanji Štingl Vlašić ispuniti vaša očekivanja, pomoći u gospodarskom rastu i razvoju Gline. Oni imaju nove ideje, znaju što je potrebno, grade program na temeljima partnerstva i zajedništva. Kada gledamo EU i najuspješnije lokalne i regionalne jedinice, upravo su radile na tim temeljima. 

Niska kvalitetnih projekata

Naši kandidati su obrtnike, male i srednje poduzetnike u gospodarskom programu za grad Glinu stavili na prvo mjesto. Kao i pomoć osnovnoškolcima i srednjoškolcima, osnivanje gospodarskog savjeta, otvaranje Doma hrvatskih branitelja, kluba mladih - svi segmenti društva su obuhvaćeni. Cjelovit program čeka na početak provedbe! S našim kandidatima Glina će biti uspješna u provođenju projekata EU. Rado ću im pomagati iz Europskog parlamenta u prikupljanju i dobivanju europskih sredstava te predlaganju kvalitetnih projekata!