Naime, za vrijemetrajanja sanacije, pa i dvije godine nakon nje, osnivač se mora odreći svihosnivačkih prava, pa je lako moguća i promjena vlasničke strukture, što se,smatraju u međimurskom HDZ-u, ne smije desiti. Za sanaciju jesmo, ali bezmijenjanja vlasničke strukture, rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Međimurskežupanije , Horvat.

„Zar će naši Međimurci pored svoje bolnice, u kojusmo investirali 500 milijuna kuna, morati u druge županije na preglede iliječenje, a što bi se moglo desiti ako dođe do ukidanja nekih odjela zbogsanacije“, upozorio je Horvat, te dodao kako se radi o čistom političkomlihvarenju jer, ako poluče loš izborni rezultat negdje moraju uhljebiti svojekadrove.

Saborski zastupnik dr.Darko Milinović istaknuo jekako je ministar Rajko Ostojić u prvih šest mjeseci svoje vladavine stvorioenormne dugove po bolnicama i općenito u zdravstvu, a sada nastoji zakonskimmanevriranjem stvoriti prostor za političko uhljebljivanje, pri čemu susanacije bolnica idealne za to.

„ Kada je HDZ bio na vlasti, sa ravnateljima svihbolnica razgovaralo se o realnim troškovima, te su i bolnički limiti odobrenitemeljem realnih potreba, no, očito aktualnoj vlasti to nije u interesu“,istaknuo je dr. Milinović, upozorivši da su dugovi u bolnicama nastaliisključivo zbog nebrige vladajućih i smanjivanja limita.

Nelogično je, naime, rečeno je na konferenciji zanovinare, da 50-ak bolnica u Hrvatskoj ima tako loš menađment.

Član Odbora za zdravstvo i član Predsjedništva ŽOHDZ-a Međimurske županije, dr. Robert Grudić, poručio je kako je čakovečkabolnica po svim parametrima među najboljima u Hrvatskoj, no, svi rezultati nisudovoljni da bi im se trud naplatio.

„ Limit nam se konstatno smanjuje unatoč izvrsnimrezultatima i dobrom menađmentu. Sa 11,4 milijuna kuna mjesečno, limit nam jesmanjen na 9 milijuna kuna, što na godinu ispada minus od 24 milijuna kuna.Stavljeni smo pred zid s dugom od 97 milijuna kuna, troškove više ne možemorezati i očito je sanacija potrebna, no, ne u ovakvom obliku“, upozorio je dr.Grudić, inače i sam zaposlenik čakovečke bolnice. 

„Uzme li se u obzir da je za dug odgovorna državazbog bezobrazno smanjenih limita našoj bolnici, radi se o drskoj krađi ipljački županisjke imovine od strane centralne kukuriku vlasti“ – zaključeno jena konferenciji za novinare uz napomenu da je bivša županijska koalicijskavlast u kojoj je participirao i HDZ , 2009.ostavila sadašnjem županu (SDP)bolnicu u plusu od 13 milijuna kuna!