Svečanosti je prisustvovala dopredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica koja je prenijelapozdrave predsjednika HDZ-a Hrvatske Tomislava Karamarka te predsjednik HDZ-aBiH Dragan Čović.

Šuica je poručila da su HDZ BiH i HDZ Hrvatske jedna stranka te da suinteresi zajednički, a to je jačanje Hrvatske i opstanak Hrvata u BiH.
Naglasila je kako je ustavna, ljudska, emotivna, obveza HDZ-a Hrvatske davatipotporu Hrvatima u BiH i kako toga nikada neće nedostajati.

„Ovo danas je važan događaj, jer Hrvati se u prošlim sustavima nisu smjelibaviti politikom, barem onom gdje su se donosile odluke. Zbog toga je političkaizobrazba mladih jako važna kako bi upravo vi znali sutra donositi važne odlukekoje će imati velikog utjecaja na budućnost naroda kojeg predstavljate" - kazalaje Šuica. 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović podržao rad je akademije, te je dodaokako će u dva semestra biti organizirana "brojna zanimljivapredavanja". 

Istaknuo je veliki značaj rada ove akademije, edukacije mladih ljudi opolitičkom životu jer kako je rekao, upravo bi polaznici Akademije za nekolikogodina trebali preuzeti važne dužnosti u državi, ali i veleposlanička mjesta.

©Večernji list