Darko Horvat, predsjednik međimurskog HDZ-a, u priopćenju je raskrinkao sve laži i samohvale koje je Milanović izrekao tijekom nedavnog posjeta toj županiji. Premijer se tako, između ostalog, pohvalio da je priskrbio EU novac za izgradnju sustava odvodnje - i to premda su ti projekti odavno zgotovljeni!? 

Priopćenje donosimo neznatno skraćeno, a međunaslovi su urednički.

Milanovićev putujući cirkus

Ovih dana svjedoci smo pokušaja intenzivnog „približavanja“ premijera Milanovića biračima. Svaki dan nova karavana kreće iz Banskih dvora prezentirajući Vladine „poduhvate“. Tako je ta karavana ovih dana završila i u našem Međimurju. Mediji su doslovno prenijeli Milanovićeve misli: "Dok drugi znaju samo pričati, mi smo došli pokazati kako radimo".

Iznosile su se brojke, razbacivalo se milijunima. Vlada se hvali da je na sebe „preuzela dug“ prema Međimurskim vodama u iznosu od više od 40 milijuna kuna, a da ta ista Milanovićeva vlada javnosti prešućuje da je sama stvorila taj dug neplaćanjem ugovorne obveze.

Uvodi vodu onima koji je već odavno imaju!

Vlada se, također, zalaže da svaka kuća u Međimurju dobije „pitku vodu iz slavine“, no ta ista Milanovićeva vlada kod nas dolazi samo na prvomajski grah i javnost iritira prvoaprilskim šalama. Ona „zaboravlja“, naime, da su Međimurci davnih dana izgradili vodovod i svaku kuću opskrbili pitkom vodom „iz slavine“. 

Još jedan primjer: Vlada se pohvalila da je priskrbila novac EU fondova za izgradnju sustava odvodnje, pa su došli otvoriti radove vrijedne više od 200 milijuna kuna. No gle čuda, kada nabrojimo lokalne jedinice u kojima se radovi izvode, samo je Općina Sveti Juraj na Bregu nova investicija, sve ostale već odavno imaju izgrađen sustav odvodnje. Da ih nabrojimo: Grad Čakovec, općine Nedelišće, Strahoninec, Pribislavec, Šenkovec… Što to onda Međimurci ovih dana slave?! Odgovor glasi: rekonstrukcije, zamjene, dogradnje…

Popravci umjesto investicija

Još nikad do sada ni jedne politička opcija nije otvarala radove na popravcima već izgrađene infrastrukture, nego je u pogon puštala izgrađene projekte i nove investicije. No to ova vlada ionako ne može jer u tri i pol godine nema nijedne završene investicije, ne samo u Međimurju, nego ni na području cijele RH. Puštanje u rad poluzavršene luke Gaženica u Zadru samo je još jedan pokazatelj Vladine „prvoaprilske šale“…

To je pravo lice premijera Milanovića. Obećavao je da neće rezati vrpce na otvaranjima objekata, a sada otvara radove na objektima koji su već davno izgrađeni i koje su otvorile prethodne vlade. 

Vlada zaobilazi međimurske projekte!

I ovaj put - kao i svaki put do sada - Milanovićeva Vlada nikakvu pomoć nije donijela našem kraju. Premijerova uvodna rečenica "dok drugi pričaju, mi radimo" za Međimurje bi trebala glasiti: "Mi pričamo prvoaprilske šale o onome što su drugi odavno izgradili".

No ni to nije toliko bolno koliko boli činjenica da mi Međimurci imamo pripremljene projekte milijunskih vrijednosti, ali baš nijedan od njih ova vlada ne želi niti pomoći niti sufinancirati. I uzalud nam županijska „Kukuriku“ koalicija koja u Zagreb hodočasti po dnevnice, a ministre u Međimursku županiju poziva samo na domjenke.