PredsjednikŽO HDZ-a g.Kalmeta ukazao je da se dugogodišnjim osmišljenim planiranjemrazvoja Opće bolnice Zadar, te značajnim financijskim ulaganjima u objekte istručnjake (regionalne samouprave, lokalne samouprave , gospodarstvenika ovežupanije i njenih žitelja) došlo do statusa regionalne bolnice koja sada smetaministru Ostojiću!
Ovim potezom smjene ravnatelja ministar Ostojić pokušava preusmjeriti razvoj OBZadar , umjesto prema statusu kliničke bolnice (neki odjeli već imaju), premaukidanju statusa regionalne bolnice.

To bi svakako imalo negativne posljedice za žitelje Zadarske županije jer bioni osjetili snižavanje dostignutog standarda usluga u OB Zadar.

Župan Stipe Zrilić rekao je da ministar Ostojić, umjesto da zajedno s osnivačemrješava probleme OB Zadar ( upućen poziv ministru), on smjenom ravnatelja grubonapada i zadire u ovlasti regionalne samouprave, a istovremeno zataškava velikeprobleme u zdravstvu.
Stoga će kao župan Zadarske županije izvijestiti i Delegaciju EK u Zagrebu.


Dr.Vrančić podsjetio je koliko je uloženo da se dobije status regionalnebolnice, a sad ministar umjesto da osigura i pomogne nastavak razvoja OB Zadar,on kaže da se "nekontrolirano" razvija i to treba spriječiti. Taministrova izjava naravno dovodi u pitanje i legitimitet izabranih predstavnikajedinica regionalne (osnivača) i lokalne samouprave naglasi je dr. Vrančić.