Zagrebački HDZje pred skupštinu iznio sadržaj peticije u obliku amandmana koji je podržao igradonačelnik. Nakon dogovora s ostalim klubovima zastupnika u Skupštiniamandman je povučen i usuglašeno je da će visina komunalnog doprinosa za trećuzonu iznositi 38 kuna, za četvrtu zonu 20 kuna te za poljoprivredne objekte 2kune,što će biti potvrđeno na sljedećoj skupštini Grada Zagreba.

Ovominicijativom PO HDZ-a Podsljeme, Peščenica-Žitnjak i Brezovica su, u suradnjisa zastupnicima HDZ-a u Gradskoj Skupštini, postigli smanjenje cijena troškakomunalnog doprinosa koji se obračunava po metru kubnom za III. zonu sa 90,00knna 38,00kn i IV. zona sa 70,00kn na 20,00kn.

Održano je više velikih javnih tribina: u Gračanima,Markuševcu, Mlinovima, Kozari boku, Kozari putevima, Resniku, Ferenščici,Žitnjaku i Brezovici.

Dvorane su bile premale da prime građane za ovaj životnoegzistencijski problem, skupljeno je više od 3000 potpisa te peticija zasmanjenje komunalnog doprinosa se nastavlja sve do i službenog izglasavanjavisine komunalnog doprinosa u Skupštini Grada.