HDZ-ova koalicija (HSLS, HSP „Dr. Ante Starčević“, Hrvatska demokršćanska stranka, HNS-LD) premoćno je pobijedila na nedavnim mjesnim izborima u Murskom Središću (Međimurska županija), osvojivši apsolutnu većinu u pet od ukupno šest vijeća mjesnih odbora: Mursko Središće (58,87 posto), Hlapčina (74,88), Križovec (61,45), Peklenica (69,44) i Štrukovec (71,3)!

http://hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-murskom-srediscu-hdz-ovoj-koalici...

ZA kvalitetniji život!

Gradonačelnik Murskog Središća (i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a) Dražen Srpak na konferenciji za novinare zahvalio je biračima koji su nam ukazali povjerenje, kao i nositeljima lista na hrabrosti što su vjerovali u uspjeh koalicije. Istaknuo je pritom, ne bez ponosa, da je zajednički cilj koalicije osigurati što kvalitetniji život svim građanima Murskog Središća:

- Čekaju nas teške i odgovorne zadaće poput završetka obnove Centra za kulturu, izgradnje gradske zaobilaznice, sanacije odlagališta komunalnog otpada Hrastinka, uvođenja širokopojasnog interneta… 

Potom Srpak nije mogao ne spomenuti: Svi su nam čestitali na pobjedi, jedino iz međimurskog SDP-a nisu!

Međimurski SDP kao Milanović

Predsjednik međimurskoga županijskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke) Darko Horvat nadovezao se na Srpaka istaknuvši da je to samo preslika s državne razine, odnosno nepristojnog ponašanja premijera Milanovića. Na političkoj sceni Međimurja pušu neki novi vjetrovi te je vrijeme da se ovakva koalicijska suradnja polako pretoči i na županijsku razinu:

- Siguran sam da je svim strankama koalicije cilj stvoriti bolji život Međimurcima kako ne bi odlazili na rad u inozemstvo. Udružimo li snage još šire, pobjeda je moguća i na županijskoj razini! Ovo je najljepša moguća uvertira u još jednu pobjedu HDZ-a na nadolazećim parlamentarnim izborima!