Predstavljanjukandidatkinje HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu su, uz predsjednicu Klubazastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Margaretu Mađerić ipredsjednika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića, nazočili i brojni članovistranke, saborski zastupnici, zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini teMladeži HDZ-a.

Izrazivšizadovoljstvo što je za svoju kandidaturu dobila jednoglasnu potporupredsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, vodstva stranke i zagrebačkog HDZ-a,Mađerić je rekla da će u svom programu, koji će uskoro predstaviti, posebnupažnju posvetiti rješavanju problema nezaposlenosti te poticanju poduzetništvai malog i srednjeg obrtništva. To mora biti motor za gospodarski razvoj GradaZagreba i za izlazak iz gospodarske krize, istaknula je.

Najavila je daće se zauzimati i za rješavanje problema vodoopskrbe i odvodnje,restrukturiranje Zagrebačkog holdinga i rješavanje njegova nagomilanog gubitka.

Zagrebzaslužuje bolju, kvalitetniju i jeftiniju uslugu Holdinga, kazala je.

Mađerić važnimproblemom, koji što hitnije treba riješiti, smatra i problem gospodarenjaotpadom, jer niti danas Zagreb nema rješenje za njega. Uz to, zalagat će se zarješavanje prometne infrastrukture te posebno za socijalna pitanja i pitanjavezana uz predškolski i školski odgoj, smještaj u vrtićima i osnovnim školama.

Istaknuvši kakopo prvi puta u povijesti stranke iz vrha stranke nije nametan kandidat zazagrebačkog gradonačelnika, predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekaoje da Margaretu Mađerić potpuno podupiru članstvo tog Gradskog odbora tezajednica žena HDZ-a, Klub utemeljitelja, Mladež HDZ-a te braniteljske udruge.

Na novinarskopitanje kako komentira napise da je aktualni gradonačelnik Milan Bandić zapravoglavni kandidat HDZ-a u Zagrebu, Mađerić je rekla da to govore oni koji nemajudrugih argumenata.

Posebno se točuje od zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini koji su zadnjih 13 godinadizali ruku za sve prijedloge aktualnog gradonačelnika Zagreba i koji su prijedva mjeseca podržali Bandićev proračun, rekla je.

Istaknula je danjezin dugogodišnji rad u Skupštini govori upravo suprotno, jer je zajedno sasvojim kolegama iz Kluba zastupnika često opravdano kritizirala rad Bandića iSDP-a u Zagrebu.

Upitan je limoguća koalicija HDZ-a i Bandića nakon izbora, Mikulić je kazao da su jedinomoguće koalicije sa svima od centra na desno.

Nakon 13 godinavladavine SDP-a u Gradu Zagrebu došlo je vrijeme da se HDZ vrati na vlast igrađanima pruži bolju kvalitetu usluge, kazao je Mikulić.